Hoogste punt nieuwe achtbaan bereikt in Avonturenpark Hellendoorn

Dit jaar opent het Nederlandse pretpark Avonturenpark een nieuwe achtbaan. Het gaat om een achtbaan met draaiende karretjes waarvan de eerste trackdelen onlangs arriveerden in het park en de opbouw kon beginnen. Deze opbouw verloopt voorspeoedig, want het hoogste punt werd snel bereikt.

 

Avonturenpark Hellendoorn, gelegen in de Nederlandse provincie Overijssel, zal dit jaar haar vierde achtbaan openen. Het gaat om een zogenaamde Spinning Wild Mouse. Dit is een achtbaan met draaiende karretjes en een parcours vol haarspeldbochten. De baan werd gebouwd door het Franse bedrijf Reverchon en is afkomstig uit een Mexicaans pretpark. Onlangs werden de eerste delen geïnstalleerd in het park en zodoende het hoogste punt bereikt.

 

Deze achtbaan heeft een lengte van 420 meter 13 meter. Tijdens de rit wordt een snelheid van 46,8 km/u bereikt. Per uur kunnen 900 personen een ritje maken. De nieuwigheid komt te staan tussen de duikshow “Sky Pirates” en de dit jaar vernieuwde looping coaster “Balagos – Flying Flame”, die voorheen door het leven ging als Tornado. 

 

 

Bron: Avonturenpark Hellendoorn