Fotoalbum: De zeven achtbanen van Winter Park Genova – januari 2022

In januari 2022 trokken zes Themeparkfreaks erop uit naar het Italiaanse Genua om in en rond de stad heel wat credits te scoren en zo het jaar meteen goed in te zetten. Ze bezochten enkele parkjes, een aantal kermissen, de plaatselijke cocktailbars en de prachtige gebouwen in en rond Genua.

 

Nadat ik in januari 2020 tijdens een Grieks weekendje de smaak te pakken had gekregen van een winters verjaardagstripje, was het dan ook niet lang nadenken toen we vliegtickets zagen voor 9,98 euro per persoon heen en terug naar het Italiaanse Genua. De Nederlandse Themeparkfreaks Jos, André en Rik en de beide Belgische Timmen van onze groep vervoegden zich bij mijn “Jonathan’s Birthday Pizza Party” tripje en zo waren we voor het eerst mooi gebalanceerd met 50% Belgen en Nederlanders. Helaas konden wegens coronaquarantainemaatregelen op de valreep Themeparkfreaks Lennert en Laura niet mee, dus besloten we elke avond maar cocktails voor hen er bij te drinken! Maar genoeg geleuterd, er stonden namelijk ook achtbanen op het programma!

 

Winter Park Genova

Winter Park Genova is gelegen in de grote Italiaanse stad Genova, of in België en Nederland beter bekend onder de naam Genua. In de wintermaanden staat hier een grote kermis met maar liefst 7 achtbanen waarvan 4 grote. De kermis roept zichzelf uit tot de grootste winterkermis van Europa. De kermis is best groot, al vrees ik er voor dat deze chauvinistische Italianen even vergeten zijn dat Europa niet alleen uit Italië bestaat maar dat er ook nog andere landen terug te vinden zijn en deze hebben toevallig ook grote winterkermissen. Ik moet dan spontaan denken aan enkele Spaanse steden zoals Alicante en Valencia en natuurlijk Winter Wonderland in het Engelse Hyde Park.

In Winter Park Genova vinden we 7 achtbanen terug. De grote nieuwigheid van dit jaar was de TNT Train van Bosi, een rollercoaster gebouwd door de Italiaanse fabrikant Technical Park die deze zomer haar première kende op de Italiaanse kermissen. Een andere grote achtbaan was de aangedreven achtbaan Silbermine van de exploitant Picci die gebouwd werd door het voormalige Italiaanse bedrijf S.D.C..

Ook een echte Zyklon was present met de Roller Coaster van de familie Franchini net zoals de enige wilde muis achtbaan met draaiende karretjes op de Italiaanse kermissen die de naam Super Topo Burlone heeft en wordt uitgebaat door Picci. Verder staan hier ook maar liefst 3 Big Apple achtbanen die natuurlijk allemaal de naam Bruco Mela hebben. De eigenaars van deze Big Apples zijn Corsini, Picci en Piccaluga.

Naast de achtbanen zijn hier ook heel wat andere attracties te vinden zoals een vrijevaltoren, starflyer, 4 verschillende glijbanen, spookhuizen, botsauto’s, glazendoolhoven, booster, draaimolens, funhouses, rondritjes, piratenschip, top spin, reuzenrad, Afterburner, zweefmolens, Octopus, Tagada en een Music Express.

Gebouwen Genova

Genova is de Italiaanse naam van de stad Genua, je weet wel, die Noord-Italiaanse stad waar die grote brug enkele jaren geleden in elkaar stortte op klaarlichte dag. De binnenstad is een oneindig lange aaneenschakeling van kleine straatjes die enkel toegankelijk zijn voor voetgangers en tussen al deze straatjes zijn er talloze mooie gebouwen en interessante plaatsen terug te vinden. Enkele van deze gebouwen kan je zien op de foto’s hieronder.