Europa-Park renoveert koepel Eurosat – CanCan Coaster

Momenteel is het Duitse pretpark Europa-Park gesloten en daarvan maken ze gebruik om de nodige onderhoudswerken uit te voeren en sommige daarvan zijn best groot. Zo worden trackdelen vervangen bij Poseidon en Wodan, maar is ook de koepel van Eurosat – CanCan Coaster deels ontmanteld.

 

In het voor de winter gesloten pretpark Europa-Park wordt momenteel hard gewerkt aan heel wat onderhoudswerken. Het park maakt gebruik van deze periode om grote werken uit te voeren aan enkele van haar achtbanen. Zo worden stukken track vervagen bij Poseidon en Wodan en werd de koepel van Eurosat – CanCan Coaster deels verwijderd.

Bij deze laatste zullen ongeveer 1500 van de metalen driehoeken die de koepel bedekken, vervangen en opgeknapt worden. Bij de ombouw van de achtbaan in 2018 werden de dakdelen bovenaan ook al vervangen.

Eurosat – CanCan Coaster

Eurosat – CanCan Coaster opende in 1989 onder de naam Eurosat. Deze achtbaan zit verscholen in een groot koepelvormig gebouw. Tot 2018 had de achtbaan een ruimtevaartthema, maar dit wijzigde naar een thema dat geïnspireerd werd door de welbekende Moulin Rouge in Parijs.

Eurosat is volledig indoor en bevat een speciale spiraallift. De achtbaan heeft een hoogte van 40 meter en een lengte van 922 meter. De topsnelheid bedraagt 60 km/u. De bouwer van deze achtbaan, Mack Rides, is ook de eigenaar van het park.

Rondom de indoorachtbaan kunnen bezoekers een replica van de Moulin Rouge uit de ‘Belle Époque’ bewonderen. Hier flaneer je door een wachtruimte met decoratie en details uit het bekende variététheater in Parijs vooraleer je plaatsneemt in een van de treinen van ‘Eurosat – CanCan Coaster’. Daarna volgt er een nachtelijke reis door de lichtstad.

 

Bron en foto’s: Europa-Park, Michael Mack