De eerste testritten van Fønix zijn een feit in Fårup Sommerland

Het Deense pretpark Fårup Sommerland opent dit jaar een spectaculaire achtbaan van Vekoma. De werkzaamheden aan deze baan zijn nog volop bezig, maar bereikten een hoogtepunt met de eerste testrit die onlangs plaatsvond. Fønix wordt bij opening meteen de snelste en hoogste achtbaan van Denemarken.

 

Het Deense pretpark Fårup Sommerland pakt dit jaar uit met een nieuwe spectaculaire achtbaan. Voor de bouw hiervan deed men beroep op de Nederlandse fabrikant Vekoma, die hier haar eerste exemplaar van het Wildcat model bouwt. Onlangs konden de eerste testritten van start gaan.

 

 

De achtbaan heeft een topsnelheid van 95 km/u en is 40 meter hoog. Hiermee zal Fønix in één klap zowel de snelste als de hoogste achtbaan van Denemarken worden. Tijdens de rit van 905 meter gaan de bezoekers door drie inversies, deze zijn een Tophat Inside, Corckscrew en Heartline Roll. Verder beleef je 14 airtimemomenten.

 

Het volledige project kan je hier op de voet volgen.

 

Bron en foto: Fårup Sommerland