Cedar Point houdt achtbaan Top Thrill Dragster gesloten in 2022

Het Amerikaanse attractiepark Cedar Point maakte bekend dat een van haar topachtbanen dit jaar gesloten zal blijven. Het gaat om de 128 meter hoge gelanceerde achtbaan Top Thrill Dragster. Een reden hiervoor vermeld het park niet.

 

Zeer spijtig nieuws voor de fans van Cedar Point en de achtbaan Top Thrill Dragster. Deze achtbaan zal namelijk dit jaar niet openen. Dat maakte woordvoerder Tony Clark onlangs bekend. Hoewel het park zelf niet meteen zelf een officiële reden geeft, lijkt een incident in augustus 2021 aan de basis hiervan te liggen. Toen werd een bezoeker die in de wachtrij stond geraakt door een losgekomen onderdeel van de baan. Of de baan in de periode van sluiting zal aangepast worden of de wachtrij is momenteel niet bekend.

 

Top Thrill Dragster

Top Thrill Dragster is een 128 meter hoge gelanceerde achtbaan, ook wel een StratoCoaster genoemd. De baan opende in 2003 en werd gebouwd door Intamin Amusement Rides. Het treintje wordt gelanceerd van 0,0 km/u naar 193,1 km/u in 4,0 seconden. De baan heeft een lengte van 853,4 meter en het meest opmerkelijke aan deze attractie is natuurlijk de hoge tophat.

 

 

Door deze tijdelijke sluiting verliest het park dit jaar een tweede gelanceerde achtbaan, aangezien afgelopen winter Wicked Twister afgebroken werd.

 

Bron en foto: Cedar Point