Cedar Fair wijst overnamebod SeaWorld af

Begin februari raakte bekend dat de Amerikaanse pretparkgroep SeaWorld Entertainment een bod heeft gedaan om Cedar Fair Entertainment, een andere grote speler op de Amerikaanse markt, op te kopen. Deze ‘deal’ lijkt echter niet door te gaan. Dat valt te lezen in een verklaring die werd vrijgegeven via de bedrijfswebsite van SeaWorld Entertainment.

 

SeaWorld Entertainment heeft begin februari een bod gedaan om de eigenaar van Knott’s Berry Farm, Cedar Point en andere populaire regionale pretparken op te kopen. Dat zou zijn uitgekomen op een deal van ongeveer 3,4 miljard dollar, ofwel zo’n kleine 3 miljard euro. Het bod zou afgewezen zijn door de tegenpartij, want op de website van SeaWorld Entertainment valt het volgende te lezen: “In antwoord op vragen van verschillende belanghebbenden bevestigen we dat ons aanbod om Cedar Fair Entertainment over te nemen is afgewezen. Helaas zien we geen weg naar een transactie.”

Cedar Fair heeft in het verleden meerdere overnamepogingen afgewezen, waaronder een bod van Six Flags in 2019. Dat bod lag destijds zelfs meer dan 15% hoger dan het bod van SeaWorld Entertainment. Een overname klonk alvast erg ambitieus, want de parken van Cedar Fair trokken in 2019 nog 27,9 miljoen bezoekers, terwijl de keten van SeaWorld dat jaar ‘maar’ 22,6 miljoen bezoekers mocht verwelkomen.

 

Bron: Theme Park Insider
Foto: TPF