Bouwwerken RMC-achtbaan Fun Spot America Atlanta nu echt van start

In het Amerikaanse pretpark Fun Spot America Atlanta is de bouw van de nieuwe RMC-achtbaan ArieForce One nu echt van start gegaan. De footers worden geplaatst en de eerste baanonderdelen gaan de hoogte in.

 

ArieForce One gaat nu echt de hoogte in bij Fun Spot America Atlanta. Deze achtbaan van de Amerikaanse fabrikant Rocky Mountain Construction oftewel RMC zal dit seizoen geopend worden. De nieuwe achtbaan komt vlak bij de hoofdingang van het park te staan, waar gasten een spectaculair uitzicht hebben op de baan met de grootste Zero-G Stall in Amerika. Het park deelde alvast de eerste bouwfoto’s.

ArieForce One zal tijdens de rit van 1036,3 meter lang een snelheid behalen van 103 km/u. In totaal wordt de hybride achtbaan 47,2 meter hoog en krijgt ze een drop van 44,5 meter. Naast de spectaculaire 83° first drop komen er ook nog vier inversies in het parcours. Het gaat om een Dive Loop, een indrukwekkende Zero-G Stall, een Zero-G Roll waarbij je gewichtloosheid ervaart gedurende de inversie en een Barrel Roll. Op de achtbaan komen twee ultramoderne treinen die elk 20 passagiers kunnen vervoeren. De rollercoaster kost 13 miljoen dollar.

De naam van de achtbaan ArieForce One is een eerbetoon aan de vader van John Arie Jr., CEO en eigenaar van Fun Spot America en diens liefde voor vliegen.

 

De volledige bouw van het project kan je hier volgen.

 

Bron en foto: Fun Spot America Atlanta