Bayern-Park sluit achtbaan Freischütz voor maandenlang onderhoud

De achtbaan Freischütz in het Duitse Bayern-Park ondergaat langdurige renovatiewerkzaamheden. De gelanceerde achtbaan, die opende in 2011, zal enkele maanden gesloten blijven hierdoor. Men zal gaan werken aan het besturingssysteem en de aandrijving.

 

De bezoekers van Bayern-Park zullen het de eerste maanden van dit seizoen moeten stellen zonder de spectaculairste achtbaan van het park. Freischütz zal namelijk lange tijd gesloten blijven voor een grote onderhoudsbeurt.

Tijdens de sluitingstijd van de attractie voert men werkzaamheden uit aan de aandrijving en het besturingssysteem. Hierdoor moet de baan bedrijfszekerder worden en minder storingen hebben. Het zou ook mogelijk worden om een tweede rondje met doorstart te maken. Dit betekent dat je na een eerste rondje meteen gelanceerd kan worden voor een tweede rondje.

Als de werkzaamheden goed verlopen heropent de baan in juli 2022.

 

Freischütz

Freischutz werd gebouwd door Maurer Rides en is van het type X-Car / Flying Launch Coaster. De achtbaan bereikt tijdens de lancering een maximale snelheid van 80 km/u. De baan is 24 meter hoog en 483 meter lang. Tijdens de rit ervaar je vier inversies: een Top Hat Inside, een Looping en twee Heartline Rolls.

Wie een ritje wilt maken op Freischutz moet minstens 140 cm groot zijn.

 

Toen Bayern-Park in 2011 haar spectaculaire achtbaan Freishutz opende, baseerde men het thema op de opera van Carl Maria von Weber. De achtbaantrein stelt de zevende kogel voor die afgeschoten wordt door de duivel zelf.

 

Bron: Bayern Park, Parkerlebnis.de