Uitgelicht: Gesengte Sau – Wiener Prater

De achtbaan Gesengte Sau opende in 2020 in het Oostenrijkse park Wiener Prater, als een van de vele nieuwigheden dat jaar. Deze achtbaan is van het type Bobsled Coaster. Ze kreeg toevallig dezelfde naam als de allereerste achtbaan van dit type en zelfs fabrikant, welke je kan terugvinden in Erlebnispark Tripsdrill. Alleen de schrijfwijze van de naam is verschillend.

 

 

Gesengte Sau is een familiaal, maar toch pittig baantje dat als een van de vele nieuwigheden opende in 2020 in het Oostenrijkse pretpark Wiener Prater. Het gaat hier om een Bobsled Coaster van de Duitse fabrikant Gerstlauer Amusement Rides die 610 meter lang is. De achtbaan is 24 meter hoog en bereikt een snelheid van 60 km/u.

Over de baan rijden karretjes die vormgegeven zijn als hot rods. In elk wagentje is plaats voor vier personen.