Testritten Blue Fire kloon begonnen in Xuzhou Paradise

Het Chinese pretpark Xuzhou Paradise, dat opende in 2020 met vier achtbanen, opent binnenkort een vijfde exemplaar. Het gaat om een kloon van de bekende Blue Fire achtbaan in Europa-Park. Onlangs gingen de testritten op deze achtbaan van start.

 

Xuzhou Paradise is een pretpark in het Chinese Quanshan. Het park opende in 2020 met meteen vier achtbanen in haar aanbod. Zo heeft het park een kinderachtbaan, een Suspended Looping Coaster, Mine Train Coaster en Spinning Coaster, telkens gebouwd door het Chinese bedrijf Jinma Rides; ook wel gekend als Golden Horse.

Voor de vijfde achtbaan deed het park beroep op Mack Rides, die er een kloon bouwden van de bekende Blue Fire achtbaan uit Europa-Park. De baan heeft een lengte van 1056 meter en een hoogte van 38 meter. De baan heeft bereikt maximaal 100 km/u. Deze topsnelheid behaal je tijdens de lancering in amper 2,5 seconden. Doorheen de baan zijn vier inversies verwerkt: een Looping, Twisted Horseshoe Roll en een In-Line Twist.

De baan zou normaal gezien vorig jaar al openen, maar die opening werd uitgesteld naar dit jaar. Ondertussen zijn de testritten volop bezig en verscheen de eerste onride online.

 

Bron: Roller Coaster Dream, RCDB