Skyline Park sluit klassieke Schwarzkopf achtbaan

Onlangs kwam het leuke nieuws naar buiten dat het Duitse Skyline Park in 2022 twee nieuwe achtbanen zal openen en in 2024 nog een derde achtbaan. Toch zit er ook een droevig kantje aan dit nieuws. We wisten al dat de Bobkart attractie het park zou verlaten, maar nu liet het park weten ook afscheid te nemen van de klassieke Schwarzkopf achtbaan de Nostalgische Achterbahn.

 

Skyline Park zal deze winter afscheid nemen van haar klassieke Schwarzkopf-achtbaan Nostalgische Achterbahn. Uiteraard is dit zeer jammer nieuws voor de fans van het park en vooral fans van de echte Schwarzkopf klassiekers. Toch is er ook goed nieuws want het park zal in 2022 twee nieuwe achtbanen openen. Eentje zal verschijnen op de plek van de voormalige Bobkart attractie Bob Racing die eveneens deze winter verwijderd wordt uit het park. Dit doet vermoeden dat de tweede achtbaan die het park wil openen gebouwd zal worden op de plek van Nostalgische Achterbahn.

 

Nostalgische Achterbahn

Nostalgische Achterbahn was een echte klassieker gebouwd door Schwarzkopf. Deze achtbaan opende in het park in 1999 en was afkomstig van het kermiscircuit waar die al sinds 1968 rondreisde. In 2015 werd de achtbaan nog volledig gerenoveerd en verplaatst binnen het park.

De baan is van het welbekende type Wildcat. De hoogte van deze achtbaan is 25 meter en de lengte 580 meter. Tijdens de rit bereikt men een snelheid van 50 km/h. In een karretje is er plaats voor vier personen.

 

De beslissing om de Nostalgische Achterbahn uit het park te verwijderen zou te maken hebben met de strenge Duitse keuringsregels van de T.U.V. Enkele jaren geleden echter werd de achtbaan nog maar pas helemaal gerenoveerd. De kans lijkt dan ook groot dat de rollercoaster verkocht zal worden en niet zal worden gesloopt. Aangezien de eigenaar van Skyline Park een voormalige exploitant is en de rollercoaster ook nog op de Duitse kermissen heeft rondgereisd, is het best mogelijk dat die daar een nieuw leven zal vinden. Waarschijnlijk zal het nieuwe jaar meer duidelijkheid brengen.

 

Bron: RCDB

Foto: Bob Van Dyck