Sfeerverslag: Wild & Freizeitpark Klotten – 6 oktober 2021

Vandaag bezoeken we voor de allereerste keer Wild & Freizeitpark Klotten. Dit bescheiden Duitse parkje ligt vlakbij Cochem, een bekende stad aan de Moezel. Het park heeft enkele attracties en een heleboel dieren. Hannelore en ik gaan er alvast een leuke dag van maken.

 

Stipt om 10 uur staan we aan de deur van het park. Onderweg zijn we een serieuze helling opgereden waardoor we nu een fantastisch uitzicht hebben op de Moezelstreek. Aan de ingang van het park vind je alvast een leuk fotopunt en na het nemen van een foto besluiten we naar binnen te gaan.

Bij binnenkomst in het park zagen we een bordje hangen waarop stond vermeld dat de grotere attracties maar om 11u30 opengaan. Daarom besloten we eerst het wildpark te bezoeken. Het wildpark herbergt herten, wasberen, everzwijnen, beren en nog andere dieren. Ook kun je verschillende vogelsoorten spotten in het park.

Toen we het wildpark uitkwamen zagen we dat ze de attracties al aan het testen waren. Daarop besloten we eventjes te wachten en niet veel later gingen de attracties open. Als eerste wilden we de achtbaan uitproberen. Heiße Fahrt is een Bobsled coaster van Gerstlauer en vind ik voorlopig de beste die ik al heb kunnen uitproberen. De achtbaan heeft enkele toffe elementen en zeker de eerste drop is fantastisch.

De 3 hoofdattracties van het park zijn alle drie in, op en rond hetzelfde gebouw opgesteld. Daardoor hoeven we niet ver te lopen voor de volgende attractie. Zum Rittersturz is een watercoaster die een hoogte van 25 meter heeft. De eerste drop start je met een knikje om daarna de rest van de drop naar beneden te denderen. Net voor je naar beneden valt wordt de boot even vast gehouden. Gelukkig worden we niet kletsnat want het is vandaag niet te warm.

Jammer genoeg is de darkride gesloten, dan maar de rest van het park verkennen. Wat verderop vinden we één van de vele zelfbedieningsattracties, namelijk een grote schommel. Met behulp van een groot touw kun je het bakje waarin je plaatsneemt doen schommelen.

Bijna net naast de schommel vinden we nog dit toffe draaimolentje. Doordat er niet veel andere attracties meer zijn besluiten we een ritje te maken.

De laatste attractie die we deden was een Nautic Jet. Een simpel bootje dat achteruit wordt omhoog getakeld en wanneer hij het bovenste punt heeft gehaald terug naar beneden valt en vervolgens omhoog wordt geschoten. Vervolgens land je in het water en word je d.m.v. een touw terug naar het begin gebracht.

Hannelore besloot nog rap eens een ritje te maken op de katrol baan.

 

Zo zit ons dagje in Wild & Freizeitpark Klotten er alweer op. Het park is niet supergroot maar heeft wel enkele leuke attracties in zijn aanbod. Ook het wildpark vond ik heel mooi onderhouden, goed bewandelbaar en je hebt een goed zicht op de dieren. Als ik hier ooit eens terug in de buurt ben kom ik misschien nog wel eens langs.