Sfeerverslag: Movie Park Germany – 10 september 2021

We zijn nog maar een paar dagen terug van onze rondreis in Oost-Duitsland wanneer Hannelore en ik besluiten om een dagje naar Movie Park Germany te gaan. In dit Duitse pretpark hebben ze dit jaar een nieuwe achtbaan geopend ter ere van hun 25ste  verjaardag. Tijd om die eens te ontdekken.

 

Het park gaat open om 10 uur en door een heleboel vertragingen onderweg komen we maar om 10u30 aan op de parking. Aan de ingang van het park worden je tickets en Covid Safe gecontroleerd en wat later kunnen we dan ook onder de iconische boog van Movie Park Germany.

De eerste attractie die we willen doen is natuurlijk de nieuwe achtbaan. Deze achtbaan heet Studio Tour en neemt je mee achter de schermen van enkele populaire films. Gelukkig hoeven we niet lang te wachten in de wachtrij en kunnen we na 2 minuten al naar de voorshow. Voor mij is dit geen waardevolle toevoeging aan de attractie en gelukkig duurt de voorshow niet te lang. Uiteindelijk kunnen we vlak na de voorshow direct instappen en genieten van een wel heel toffe rit. Zo komen we terecht in een verwoestende storm waardoor de trein achteruit wordt geblazen. Onderweg passeren we nu in een soort opslagplaats met allerlei rekwisieten vanuit verschillende films, of beginnen we plots te racen tegen auto’s. Er is ook een klein outdoor stuk maar dat is te verwaarlozen, vlak voor het einde bereiken we de apotheose want we zoeven rakelings voorbij King Kong. Desondanks deze achtbaan niet echt een achtbaan ervaring weggeeft, vind ik het een heel plezante toevoeging aan het park.

Wat verderop vinden we Excalibur, een prachtige rapid river. De rapid heeft een fantastisch mooie wachtrij waar je helemaal in het verhaal van Koning Arthur wordt meegetrokken. Tijdens de rit passeer je langs allerlei mythische wezens zoals eenhoorns en reuzen. Overal spot je wel iets en gelukkig is deze rapid niet de allernatste, het is namelijk niet te warm vandaag.

In hetzelfde gebied (Nickland) vinden we nog een heleboel andere attracties en natuurlijk ook achtbanen. Zoals Backyardigans: Mission to Mars, een simpele junior coaster die centraal op het plein staat.

De boomstammetjes van Dora slaan we met veel plezier over vandaag. Daarom gaan we meteen door naar Jimmy Neutron’s Atomic Flyer. Dit is een suspended family coaster die een kort maar plezant baanverloop heeft.

Movie Park heeft nog een indoor achtbaan, al heeft die een wel wat enger thema dan Studio Tour. Van Helsing’s Factory draait namelijk rond een vampierenjager die de jacht opent op Graaf Dracula. De achtbaan kronkelt zich overal tussendoor, zoals tussen auto’s op een autokerkhof.

De rechterkant van het park hebben we afgewerkt, tijd voor de linkerkant van het park waar we als eerste een ritje maken op Star Trek: Operation Enterprise. Ook hier vind je wederom een prachtige wachtrij en ook de rit is geweldig. Star Trek: Operation Enterprise is een Triple Launch Coaster van Mack Rides. De achtbaan is heel erg sterk in 1 ding en dat is hangtime. Fury in Bobbejaanland vind ik nog steeds de beste Triple Launch Coaster maar van deze kan ik ook heel erg genieten.

Van de ene achtbaan naar de andere achtbaan, al is het nu wel niet zo’n topper. MP Express is een Vekoma SLC. Een type achtbaan die er niet voor bekend staat soepele ritjes weg te geven. Maar aangezien Hannelore deze nog nooit heeft gedaan besluiten we een ritje te maken zodoende zij deze achtbaan kan afvinken op Coaster-count.

Net naast MP Express vind je Bandit, een houten achtbaan die we in het verleden al hebben gedaan. Iedere keer we deze houten achtbaan hebben we gedaan komen we tot hetzelfde besluit, dat dit namelijk de slechtste houten achtbaan die we al hebben gedaan. Ook vandaag komen we opnieuw tot dezelfde conclusie, al hielp de plotse bui met hagel er ook niet veel aan.

Na ons ritje op Bandit hebben we nog enkele attracties opnieuw gedaan. Iets voor 15 uur besloten we terug naar huis te rijden. Het weer begon slechter te worden en we hadden het al niet te warm. Maar ondanks het slechte weer hebben we toch genoten van ons dagje Movie Park. De nieuwe achtbaan is een toffe toevoeging aan het park en ook de andere attracties zijn geweldig. Voor nu zeg ik tot ziens Movie Park!