Plopsa Station Antwerpen vernieuwt en opent extra attracties

Het indoor pretpark Comics Station Antwerpen is eerder dit jaar na twee jaar terug geopend onder de nieuwe naam Plopsa Station Antwerpen. Het park heeft tal van nieuwigheden gekregen, meer hierover lees je in dit artikel. Ondertussen zijn er nog tal van nieuwigheden bijgekomen, alleen zal je er nog niet van kunnen genieten. Het park is immers dicht door de coronamaatregelen.

 

Eén van de vernieuwingen bevindt zich in darkride van De Smurfen. Deze attractie had veel last van technische storingen. Dat kwam onder meer omdat de toverstaf, die je gebruikte tijdens de rit, los gegeven werd aan elke bezoeker. Door deze nu vast te maken aan de karretjes, is de capaciteit omhoog gegaan, en worden de toverstafjes automatisch opgeladen. Ook werd er gekozen voor onboard muziek, en er wordt een onride foto genomen. Tevens kan je nu ook je score bekijken op het einde van de rit, welke de herhalingswaarde een boost geeft.

En andere vernieuwing was de aanpassing van de vrijevaltoren, voordien had deze een thema rond stripfiguur Kiekeboe. Vanaf nu zwaait Wicky de Viking hier de plak. Er werd een nieuwe film voorzien, de vrijevaltoren bevindt zich immers voor een scherm, wat een extra dimensie geeft aan de attractie. Ook is de rit heviger geworden dan voordien.

Een volledig nieuwe attractie is dan weer de Razende Race van Suske en Wiske. Deze attractie is een Speedway-ride van Zamperla, welke je ook kan terugvinden in Movie Park Germany. De autootjes zijn gebaseerd op het bekende autootje Vitamientje, een uitvinding van professor Barabas.  Het figuurtje verschijnt voor het eerst in de strip De Sprietatoom uit 1946. Daarna komt het nog verschillende keren voor, ook in het album de Razende race, waarnaar de attractie genoemd werd.

Voorheen stond op deze locatie een escape room van Suske en Wiske, maar omdat deze grotendeels defect was, is gekozen voor een volledige nieuwe attractie.

En last but not least, er is een nieuwe plattegrond. En het mag gezegd zijn, het is een speciale plattegrond. Geen bovenaanzicht, maar een zijaanzicht. Op zich wel logisch aangezien het een pretpark in verdiepingen is. En er werd ook gekozen voor een striptekeningachtige look, wat natuurlijk perfect past bij een park waar je stripfiguren kan tegenkomen.

 

Bron: Loopings

Foto: Plopsa