Ontdek het nieuwe Universal Studios Beijing

Universal Studios Beijing werd officieel geopend op 20 september 2021. Ondertussen dook er heel wat beeldmateriaal op en wordt het tijd om het park een keertje te ontdekken. Het attractiepark ligt in de Chinese stad Peking. Het werd onderverdeeld in meerdere themazones en is vier achtbanen rijk.

 

Op 20 september was het eindelijk zover, na een lange tijd bouwen konden de eerste bezoekers Universal Studios Beijing eindelijk gaan ontdekken. De eerste plannen voor dit park waren er al in 2012 en in 2014 werd officieel bekendgemaakt dat NBC Universal een park zou gaan bouwen in Peking. In 2016 gingen uiteindelijk de eerste werken van start. Oorspronkelijk hoopte men het park in 2018 te openen, maar dat werd enkele malen uitgesteld.

 

Het park

Wizarding World of Harry Potter

Deze zone telt twee attracties. Harry Potter and the Forbidden Journey en Flight of the Hippogriff. In Harry Potter and the Forbidden Journey ervaar je een darkride waarbij gebruik wordt gemaakt van een Robotarm, of zogenaamde Robocoaster. Tijdens de rit zie je videoprojecties en animatronics.

 

Flight of the Hippogriff is een achtbaan van het type Youngstar Coaster, gebouwd door Mack Rides.

 

Transformers: Metrobase

Dit themagebied staat in het teken van de verhalen en de films rondom Transformers. Hier kan je drie attracties ontdekken.

 

Transformers: Battle for the AllSpark is een darkride waarbij je een 3D-bril moet dragen. De wagentjes van de attractie rijden over rails en zijn eveneens simulatoren.

 

Decepticoaster is een achtbaan gebouwd door B&M, naar het voorbeeld van de Incredible Hulk achtbaan in Universal Studios Islands of Adventure. Bij deze achtbaan word je afgeschoten door middel van een bandenlancering. In de achtbaan zitten zeven inversies verwerkt. Een Zero-G Roll, Cobra Roll, 2 Loopings en 2 Corkscrews.

 

Bumblebee Boogie is een koffiekopjesmolen met autootjes in plaats van de typische kopjes.

Minion Land

Het themagebied Minion Land staat in het teken van de Minions films. Hier kan je drie attracties vinden.

 

Despicable Me Minion Mayhem is een simulator die je meeneemt in de film Despicable Me.

 

Super Swirly is een draaimolen met bakjes die op en neer gaan.

Loop-Dee Doop-Dee is een junior achtbaan gebouwd door het Chinese bedrijf Jinma Rides, ook wel gekend als Golden Horse.

 

Ook de film Sing kreeg een plekje in deze zone, met een show in het Theatre. Hier kan je SING on Tour bekijken.

 

Jurassic World Isla Nublar

In dit themagebied staat alles in het teken van de films Jurassic Park en Jurassic World. Hier vind je de attracties Jurassic World Adventure en Jurassic Flyers.

 

Jurassic World Adventure is een simulatordarkride. De rit wordt afgelegd in een voertuig dat tevens een simulator is. Het bakje kan diverse kanten op kantelen om de ritbeleving te versterken. Je rijdt doorheen een bos vol animatronics en videoschermen.

 

Jurassic Flyers is een Inverted Powered Coaster, gebouwd door Mack Rides.

 

Kung Fu Panda Land of Awesomeness

In Kung Fu Panda Land of Awesomeness staat alles in het teken van Kung Fu Panda. Het themagebied bevindt zich indoor en bevat drie attracties.

 

Kung Fu Panda: Journey of the Dragon Warrior is een darkride waarbij je met een bootje doorheen scenes uit de films vaart.

 

Carousel of Kung Fu Heroes is een draaimolen met figuurtjes uit de film.

Lanterns of Legendary Legends is een klassieke ballonmolen.

 

Waterworld

In deze zone kan je de show Waterworld: A Live Sea War Spectacular bekijken.

 

Hollywood

Hier vind je de show Lights Camera Action, waarbij special-effects centraal staan.

 

Bronnen en foto’s: Universal, RCDB, Wikipedia