Kingoland kondigt nieuwe attractie Montgolfières aan

Het jonge Franse pretpark zal ook dit jaar een nieuwe attractie openen. Vorig jaar investeerde het park nog in een Splash Battle, dit jaar opent men een ballonmolen. In welke zone van het park deze zal komen is nog niet duidelijk.

 

Het Franse pretpark Kingoland beloofde al te willen groeien van een park met 125.000 bezoekers per jaar naar 200.000 bezoekers per jaar. Men wil dit doel bereiken door het openen van nieuwe attracties, die ze bouwen met de hulp van de nieuwe investeerder investeringsbank Bpifrance. De bank investeert via het France Investissement Tourisme 2-fonds.

Uit die samenwerking kwam vorig jaar al de bouw van een Splash Battle attractie voort. Dit jaar zal het park met Montgolfières een ballonmolen openen. Welke attractiebouwer ze hiervoor kozen is momenteel niet bekend. Bij dit type attractie neemt men plaats in een heteluchtballon die op en neer gaat, terwijl de molen rondjes draait. Deze molen zou klaar moeten zijn tegen de opening van het park op 9 april 2022.

 

Bron en foto: Kingoland