Fotoalbum: Alpine Coasters in Duitsland – augustus/september 2021

Eind augustus, begin september trokken Themeparkfreaks Gregory en Hannelore richting Oost-Duitsland. Tijdens hun reis bezochten ze enkele Alpine Coasters doorheen het land. Hieronder vindt u de foto’s terug die Gregory met zijn gsm heeft kunnen nemen.

 

Freizeitsee Triolago – Moselbob (29/08/2021)

De eerste Alpine Coaster die ze deden was de Moselbob in Freizeitsee Triolago. De bouwer van deze toffe Alpine Coaster is Wiegand. De baan heeft een lengte van maar liefst 1 kilometer lang. Freizeitsee Triolago is een plek waar je een heleboel activiteiten kunt uitproberen, denk maar aan golfen, wakeboarden en water klimmen (een klimmuur op water). Verder is er ook een camping.

Scharmützelbob (31/08/2021)

Alpine Coaster nummer 2 vonden ze op weg naar Tropical Islands. Deze Alpine van maar 633 meter ligt naast een indoor speeltuin. Het uitdagende parcours slalomt langs de bomen naar beneden. Iets over halverwege vindt er nog een optakeling plaats maar het laatste gedeelte valt te verwaarlozen. Uiteraard is Wiegand opnieuw de bouwer van deze Alpine Coaster.

Greuther Keller – Sommerrodelbahn

De volgende Alpine Coaster bezochten ze na hun bezoek aan Freizeitland Geiselwind. Op enkele minuten van dit pretpark ligt namelijk Greuther Keller, een plek waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje. Natuurlijk kun je er ook terecht voor een ritje op de Sommerrodelbahn, alweer een Alpine Coaster van Wiegand. De baan zelf is aan de heel erg korte kant want de baan is maar 360 meter lang.

Mehliskopf – Bobbahn

De laatste Alpine Coaster die ze deden was de Bobbahn van Mehliskopf. Ook deze had een lengte van om en bij de 600 meter. Het baanverloop was niet om van omver te vallen want eenmaal slalomt de baan zich een weg naar beneden. Opvallend, je hebt hier de mogelijkheid om de baan met VR-bril uit te proberen.