De Waarbeek neemt achtbaan over van De Valkenier

Pretpark De Valkenier werd vorige zomer zwaar getroffen door de overstromingen waardoor het nu permanent gesloten is. De attracties zijn ondertussen verkocht. Zo verhuizen er nu 2 attracties naar Attractiepark De Waarbeek. Een kinderachtbaan en waterfietsen zal je het komend seizoen in het park kunnen uitproberen.

 

Vorige zomer werd het Nederlandse Pretpark De Valkenier zwaar getroffen door de overstromingen die in grote delen van de Benelux actief waren (net zoals onder andere Walibi Belgium en Plopsa Coo). De gevolgen voor het park waren groot want het park is sindsdien permanent gesloten en meerdere attracties zijn ondertussen verkocht. Twee attracties blijven alvast in Nederland want attractiepark De Waarbeek heeft de kinderachtbaan “Krummel” en de waterfietsen van het park overgekocht.

 

 

De achtbaan is een Big Apple model afkomstig van de Turkse fabrikant Güven waar ze na fabricage terechtkwam in een Turks park. In 2019 kwam de achtbaan dan terecht in Pretpark De Valkenier. Dit jaar zal “Krummel” zijn eerste rondjes draaien in Attractiepark De Waarbeek, zij het wel onder een andere naam. De achtbaan zal er “Rupsje Mae” heten, vernoemd naar de jongste dochter van de directeur van Attractiepark De Waarbeek.

 

Attractiepark De Waarbeek is bezig met flink te investeren voor het aankomende seizoen want naast de achtbaan en de waterfietsen pakt het park dit jaar ook uit met een vernieuwde ingang en een nieuw spookhuis. Die laatste komt op de plek waar de gehuurde kermisachtbaan stond.

 

De Waarbeek

De Waarbeek is een Nederlands pretpark gelegen in Hengelo in de provincie Overijssel en opende de deuren in 1924. In 1930 opende het haar eerste achtbaan “Rodelbaan”, een zelfbouw rollercoaster die de op een na oudste nog werkende stalen achtbaan ter wereld is. Enkel Montaña Suiza uit het Spaanse pretpark Parque de Atracciones Monte Igueldo opende nog twee jaar eerder, maar deze rollercoaster heeft enkel een stalen track terwijl de Rodelbaan volledig uit staal gemaakt is.

 

 

De afgelopen twee jaar kreeg deze achtbaan gezelschap van Goldmine Express, een achtbaan die normaal gezien rondreist op de Nederlandse kermissen met de exploitanten Hendriks-Hinzen. De deal die origineel gemaakt werd voor 1 jaar, werd door de coronacrisis met een jaar verlengd, maar eind 2021 verdween de rollercoaster definitief uit het park.

 

Bron: De Waarbeek

Foto’s: Tpf