Uitgelicht: Piraten – Djurs Sommerland

Toen Djurs Sommerland in 2008 haar achtbaan Piraten opende werd dit meteen een knaller. Het park koos hiervoor Intamin als bouwer, een bedrijf dat we kennen voor het bouwen van bijzonder pittige achtbanen en aan pit ontbreekt het deze Mega Lite Coaster zeker niet.

 

 

Piraten was in 2008 de derde achtbaan die het park opende na Thor’s Hammer en de ondertussen verdwenen Karlo’s Taxi. Het park koos meteen voor een klepper van formaat die meteen de hoogste en snelste achtbaan van het land werd. De achtbaan werd gebouwd door Intamin Amusement Rides en is van het type Mega-Lite.

Deze blikvanger van het park is 31 meter hoog, 755 meter lang en bereikt een snelheid van 85 km/u. En ook al lijken deze statistieken misschien niet enorm indrukwekkend, een ritje op deze achtbaan is dat alvast wel.

Over deze baan rijden twee treintjes met telkens plaats voor 16 personen. De theoretische capaciteit ligt op 820 personen per uur. Wie een ritje wil maken moet tenminste 140 cm groot zijn en maximaal 196 cm.