Tweede en langste achtbaan op cruiseschip wordt geïnstalleerd

De Duitse achtbaanfabrikant Maurer Rides is bezig met de installatie van een tweede Spike Coaster op een cruiseschip. Space Cruiser wordt de langste achtbaan op zee en zal weldra 55 meter boven het zeeniveau uitstijgen op het nieuwe paradepaardje van Dream Cruises: de Global Dream.

 

Naast Bolt, de allereerste “achtbaan op zee”, voor het nieuwe schip Mardi Gras van Carnival Cruise Line uit Panama met thuisbasis in Florida, heeft ook een van hun Maleisische concullega’s, Dream Cruises, potentie gezien in een achtbaan op een cruiseschip. Het nieuwe paradepaardje van Dream Cruises, de Global Dream, gaat volgens het bedrijf het “eerste pretpark op zee”: Dream Park at the Pier huisvesten op hun nieuw schip. Onderdeel van dit pretpark wordt de langste achtbaan op zee: Space Cruiser. De baan heeft een lengte van 303 meter wat 83 meter langer is dan de 220 meter lange lay-out van Bolt. Daarnaast is er ook een hoogteparcours terug te vinden.

Het nieuwe cruiseschip Global Dream heeft een lengte van 342 meter en een hoogte van 58 meter. Dit gigantische gevaarte gaat zo’n 2.350 kamers aan boord hebben, samen met de grootste bioscoop op zee en een dance-club van de keten Zouk. Dat alles komt met een prijskaartje van maar liefst 1,8 miljard dollar (zo’n 1,47 miljard euro). Het is de bedoeling dat het schip volgend jaar voor het eerst zal uitvaren.

 

De Duitse achtbaanfabrikant Maurer Rides probeert al enkele jaren hun nieuwe Spike Coaster-achtbaanmodel van de grond te krijgen en dat lijkt nu (letterlijk en figuurlijk) te gebeuren in de cruise-industrie. Een Spike Coaster is een interactief achtbaanmodel waar inzittenden zelf de snelheid van hun motor-achtig wagentje kunnen bepalen. De lichtblauwe supports en baandelen voor de nieuwe achtbaan Space Cruiser werden eerst opgebouwd op de terreinen van de fabrikant waar de achtbaan eveneens getest en gekeurd werd voor de uiteindelijke installatie op de Global Dream. Enkele pretparkfans van Ride Review kregen het voorjaar de kans om de nieuwe achtbaan uit te testen en maakten onderstaande beelden.

 

Ondertussen wordt Space Cruiser opgebouwd op de Global Dream. Hiervan deelde Maurer Rides een foto op hun Instagrampagina.

 

Space Cruiser is de vierde Spike Coaster gebouwd door Maurer Rides. De baan heeft een lengte van 303 meter, een topsnelheid van 60 km/u en zal na installatie 55 meter boven zeeniveau gelegen zijn. De drie wagentjes op het parcours hebben elk plaats voor twee inzittenden, wat goed is voor een theoretische capaciteit van 315 personen per uur. De twee dichtstbijzijnde voorbeelden zijn het prototype Sky Dragster in het Duitse Skyline Park en de duellerende achtbanen Desmo Race in het Italiaanse Mirabilandia. In september mochten de eerste toeristen een ritje maken op Bolt op het Mardi Gras cruiseschip waarmee het officieel de allereerste achtbaan op zee werd.

 

Bronnen: Maurer Rides, Ride Review, Dream Cruises