Ontwerper Parc Astérix deelt oude concept arts voor nieuwe Intamin achtbaan in 2023

Zoals intussen al is bekendgemaakt gaat Parc Astérix in 2023 een nieuwe Intamin Launch Coaster bouwen. Wanneer een park dergelijke attracties of themagebieden bouwt, worden er verschillende concept arts gemaakt waarvan er dan uiteindelijk 1 gerealiseerd wordt. Fabien Manuel, de ontwerper van heel wat projecten van Compagnie des Alpes, heeft enkele van die concept arts die het niet gehaald hebben gedeeld.

 

In 2023 opent Parc Astérix een nieuwe achtbaan. De achtbaan komt uit de stal van Intamin en zal 4 lanceringen tellen die je zullen lanceren naar een maximumsnelheid van 110 km/u. Het hoogste punt van de achtbaan zal 51 meter bedragen.

Wanneer men in een park een nieuwe attractie of themagebied plaatst, worden er daarvan eerst enkele concept arts gemaakt. Daarvan wordt er één uitgekozen, die dan gerealiseerd zal worden in het park. Fabien Manuel is de ontwerper van heel wat projecten voor Compagnie Des Alpes, dit is de eigenaar van Parc Astérix. De ontwerper heeft nu enkele concept arts van de nieuwe achtbaan de wereld ingestuurd die het niet gehaald hebben. Deze kan je hieronder bekijken.

Bron & foto’s: Fabien Manuel & Parc Astérix