Lost Island Theme Park heeft themagebieden bekendgemaakt

De bouwwerkzaamheden aan het gloednieuwe pretpark Lost Island Theme Park in de Amerikaanse staat Iowa zijn, ondanks de coronacrisis, volop aan de gang. Het pretpark kreeg meteen grote aandacht van de internationale pretparkfans. Niet alleen omdat er een investering van 100.000.000 dollar mee gepaard gaat, maar ook omdat het zowel de gelanceerde achtbaan Kanonen afkomstig uit het Zweedse pretpark Liseberg alsook Cobra uit Zuid-Afrikaanse pretpark Ratanga Junction, heeft opgebouwd.

 

Lost Island Waterpark is een waterpark dat geopend werd in 2001 in Waterloo, gelegen in de Amerikaanse staat Iowa. In 2019 bracht het waterpark naar buiten dat het een pretpark zal bouwen van maar liefst 100 miljoen dollar. Het pretpark zal een oppervlakte krijgen van 809.365m² en moet openen in 2022.

 

Lost Island Theme Park wordt opgedeeld in 5 zones die elk hun eigen thema krijgen (geesten, lucht, water, aarde en vuur). Er komen heel wat attracties naar het park zoals een vrijevaltoren, Sky Fly attractie, een log flume, een frisbee attractie, splash battle, reuzenrad, Disk’O Coaster, 3 rollercoasters en vele andere. Ondertussen is meer informatie naar buiten gekomen over de themazones en het park.

Themagebieden:

Tamariki (geest):

Het Tamariki-rijk is een kleurrijk, betoverd land voor onze jongste gasten en degenen die jong van geest zijn.

 

Udara (lucht):

Het Udara-rijk is een paradijs voor uitvinders, vol ingewikkelde constructies ontworpen om de kracht van lucht te benutten.

 

Awa (water):

In het Awa-rijk kunnen de gasten genieten van eenvoudige genoegens of zich wagen aan wateravonturen.

 

Yuta (aarde):

Het Yuta-Rijk is een weelderige, tropische jungle met ontdekkingen om te ontaarden en heerlijke smaken om te ervaren.

 

Mura (vuur):

Meer informatie over dit rijk zal later bekendgemaakt worden.

 

Stand van zaken:

In onderstaande video kan je de huidige stand van zaken van het park bekijken. Daarnaast wordt er ook heel wat informatie gegeven over hoe het park en hoe het tot stand gekomen is.

 

Het volledige project kan u hier op de voet volgen.

 

Foto’s: Lost Island Theme Park