Le Pal opent grote speeltuin in 2022

Het Franse pretpark Le Pal zal volgend jaar voor nieuw speelplezier zorgen. Naast een waterspeeltuin komt er ook een avonturendorp. Blinkvanger wordt een meters hoge leeuw. Het volledige nieuwe speelgebied zal La Rivière du Lion gaan heten.

In afwachting van de nieuwe achtbaan die in 2024 wordt verwacht opent in Le Pal volgend jaar speelplezier voor de jongsten in de familie. Op de plaats van het voormalige giraffenverblijf opent het park een grote speeltuin onder de naam La Rivière du Lion.

De rivier bevat vijftien waterspelen die door het publiek kunnen worden geactiveerd. Verder komt er een avonturenplek met houten speeltoestellen, hangbruggen en netten. De eyecatcher wordt een 7 meter grote leeuw die onder andere een glijbaan in de poot bevat.

Tot slot komen er klimuren, trampolines en educatieve spelen rond dieren. De 1 hectare grote speeltuin zal geschikt zijn voor kinderen van nul tot twaalf jaar. Er is een investeringsbedrag van 2 miljoen euro voorzien.

Naast “De rivier van de leeuw” investeert het park ook nog 3 miljoen extra in de uitbreiding van een winkel aan de ingang van het park, nieuw groen en sanitair. Gasten zullen volgend jaar, op reservatie, ook met de zeehonden in het park kunnen zwemmen. Ook hiervoor is er extra infrastructuur nodig.

Bron: La Montagne
Foto’s: ProUrba