Foto’s: Ticiland en Stein am Rhein – augustus 2021

Jonathan, Jos en Lennert trokken op hun Europese toer door 11 verschillende landen. Ook Zwitserland mocht niet op de planning ontbreken. Een hele hoop pretparken en rodelbanen werden bezocht en ook vandaag delen we graag enkele foto’s van hun avontuur.

 

Ticiland

Ticiland is een nieuw Zwitsers pretpark dat de deuren opende op 10 oktober 2020. Het is gelegen in het pittoreske dorp Stein am Rhein in de regio Schaffhausen, vlakbij het Bodenmeer. Ticiland is het eerste indoorpretpark van Zwitserland met een achtbaan, het gaat om een Force Two van de Duitse fabrikant Zierer. Andere attracties in het park zijn onder andere een carrousel, zweefmolen, binnenspeeltuin, vrijevaltoren, botsauto’s, Kontiki, botsboten, Watermania (dit is een soort Twist ‘N’ Splash van Zamperla), vliegende fietsen, bootjesmolen en een kartbaan voor kinderen.

Stein am Rhein

Stein am Rhein is een gemeente en plaats in het Zwitserse kanton Schaffhausen. Stein am Rhein telt ongeveer 3400 inwoners en heeft een prachtig historisch centrum. Heel veel gevels van de huizen in het centrum zijn beschilderd met prachtige muurschilderingen die je doen wanen in een openlucht museum. Een andere speciale troef is dat de Bodensee hier overgaat in de Rijn. Veel jongeren springen vanaf de brug over de Rein naar beneden in het water terwijl ze salto’s maken of andere figuren. Ticiland is op een paar minuten stappen van het historisch centrum gelegen.