Foto’s: Hexenexpress, Steirarodl en Klippitztörl – augustus 2021

Jonathan, Jos en Lennert trokken op hun Europese toer door 11 verschillende landen. Ook Oostenrijk mocht niet op de planning ontbreken. Een hele hoop pretparken en rodelbanen werden bezocht en ook vandaag delen we graag enkele foto’s van hun avontuur.

 

Schöckl Seilbahn

De Hexenexpress Alpine Coaster is gelegen in Schöckl Seilbahn in Sankt Radegund in de regio Boven-Oostenrijk. De rodelbaan opende in 2002 en is een Wiegand eerste generatie Alpine Coaster. De totale lengte bedraagt 800 meter.

Steirarodl Modriach

Steirarodl Modriach is gelegen in Edelschrott in de Oostenrijkse regio Styria. Je vindt er de rodelbaan Steirarodl die in 2020 gebouwd werd door de Duitse fabrikant Wiegand. De Alpine Coaster heeft een totale lengte van 1180 meter. Tijdens een ritje wordt er een hoogteverschil van 66 meter overbrugt met snelheden tot 40 km/u. Het startstation ligt op 1012 meter boven zeeniveau en het eindstation ligt op 946 meter. Hierdoor is er een gemiddelde daling van 16,5%.

Klippitztörl

In Klippitztörl in de Oostenrijkse regio Carinthia vinden we de Alpine Coaster Sommerrodelbahn. Het gaat hier om een monorail Alpine Coaster die gebouwd werd door de Oostenrijkse fabrikant Brandauer in 2004. In totaal is het parcours 1660 meter lang.