Foto’s: Alpsee Bergwelt en Rodelbahn Pradaschier – augustus 2021

Jonathan, Jos en Lennert trokken op hun Europese toer door 11 verschillende landen. Ook Duitsland mocht niet op de planning ontbreken. Een hele hoop pretparken en rodelbanen werden bezocht en ook vandaag delen we graag enkele foto’s van hun avontuur.

 

Alpsee Bergwelt

Alpsee Bergwelt is gelegen in Immenstadt in de Duitse deelstaat Beieren. Je vindt er de rodelbaan Alpsee Coaster, een eerste generatie Alpine Coaster van de Duitse fabrikant Wiegand. De Alpine Coaster werd gebouwd in 2006 en heeft een lengte van maar liefst 2700 meter!

Rodelbahn Pradaschier

Rodelbahn Pradaschier is gelegen in Churwalden in de Zwitserse regio Grisons. Je vindt er Rodelbahn, een Alpine Coaster van maar liefst 3060 meter lang! Het is daarmee de 3de langste Alpine Coaster ter wereld en de langste van Zwitserland. De rodelbaan werd in 1999 gebouwd door de Duitse fabrikant Wiegand. Dit moet vroeger waarschijnlijk de beste Alpine Coaster ooit geweest zijn, maar helaas werden er recent automatische remmen op de Alpine Coaster geïnstalleerd waardoor de volledige rit om zeep geholpen wordt. Toch is het nog steeds de moeite om de rodelbaan eens gedaan te hebben.