Fårup Sommerland onthult trein van looping coaster Fønix

Het Deense pretpark Fårup Sommerland heeft een foto onthult van de treinen voor de nieuwe achtbaan Fønix. Het gaat om een nieuwe generatie looping coaster van de Nederlandse fabrikant Vekoma die de snelste en hoogste achtbaan van het land wordt. De opening is voorzien voor 2022.

 

Het Deense pretpark Fårup Sommerland pakt volgend jaar uit met een nieuwe achtbaan. Het betreft Fønix, de allereerste looping coaster van het model Wildcat dat Vekoma zal bouwen. De achtbaan zal een topsnelheid krijgen van 95 km/u en is 40 meter hoog. Hiermee zal Fønix in één klap zowel de snelste als de hoogste achtbaan van Denemarken worden. Tijdens de rit van 905 meter gaan de bezoekers door 3 inversies en zijn er 14 airtime momenten.

 

Ondertussen werd de rollercoaster al volledig opgebouwd en nu heeft Fårup Sommerland voor het eerst ook de treintjes laten zien. Deze liggen voorlopig nog in een loods te wachten om op de baan gezet te kunnen worden.

 

De grote man achter Fønix is de Nederlander Benjamin Bloemendaal, die de achtbaan ontwierp. Hij is één van de belangrijkste mensen achter de nieuwe generatie looping coasters bij Vekoma. Hij ontwierp sinds 2015 al meer dan 40 achtbanen voor de Nederlandse fabrikant, waaronder Dragon Roller Coaster, Formuła, Abyssus en Light Explorers, die alle vier in Energylandia (Polen) gelegen zijn. Ook Volldampf en Hals-über-Kopf uit Erlebnispark Tripsdrill (Duitsland) zijn van zijn hand. Nog zo’n klepper is Lech Coaster uit Legendia Śląskie Wesołe Miasteczko (Polen) en natuurlijk mogen we F.L.Y. uit Phantasialand (Duitsland) ook niet vergeten te vermelden.

Ondertussen ligt er in Denemarken een dik pak sneeuw en zo kregen we prachtige beelden te zien van Fønix. Het volledige project kan je hier op de voet volgen.

Foto: Fårup Sommerland