Snelste Mack Rides achtbaan wordt getest in Suzhou Amusement Land Forest World

In het Chinese pretpark Suzhou Amusement Land Forest World wordt momenteel de laatste hand gelegd aan wat de snelste achtbaan van Mack Rides moet zijn. De fabrikant postte onlangs vol trots een filmpje van de testritten die momenteel plaatsvinden.

 

Het Chinese Suzhou Amusement Land Forest World pakt, als alles goed gaat, nog dit jaar uit met de hoogste en volgens de fabrikant ook snelste achtbaan die Mack Rides tot nog toe heeft ontworpen. De baan kreeg de naam Hurricane Roller Coaster en als we de beelden bekijken van de eerste testritten vliegt de trein ook als een orkaan door de baan.

 

Het 62 meter hoge gevaarte lanceert inzittenden tot een vermoedelijke topsnelheid van 129,6 km/u, ze ervaren tijdens de rit tot 4,3 G-krachten. De snelheid is nog niet definitief bevestigd. De lay-out bevat naast de gigantische Top Hat maar liefst vijf inversies: een Zero-G Roll, een Immelmann en een in elkaar gewoven Cobra Roll en verticale looping.

 

Suzhou Amusement Land Forest World

Suzhou Paradise Forest World is een gloednieuw pretpark dat in 2020 haar deuren opende. Voordien bestond het park op een andere plek, zo’n vijf kilometer ten noorden van de huidige locatie. Alle vijf achtbanen uit het voormalige park werden verwijderd en niet mee verhuisd naar de nieuwe vestiging. In plaats daarvan bezit Forest World nu twee achtbanen van de Chinese fabrikant Golden Horse: een Spinning Coaster en een unieke nieuwe generatie Tilt Coaster. De Mack Rides-achtbaan wordt de derde achtbaan van het park.

 

Bron: Mack Rides