Sfeerverslag: Freizeitpark Plohn – 1 september 2021

Dag 5 van onze reis in Duitsland en vandaag staat Freizeitpark Plohn op het programma. Dit pretpark staat al een tijdje op mijn to do lijstje doordat iedereen vol lof over dit pretpark praat. Hannelore en ik zijn dan ook klaar voor alweer een toffe dag in een pretpark.

 

Vanwege wat oponthoud onderweg komen we iets later dan gepland aan op de gratis parking. Het park is al een half uurtje open en er staat nog steeds een serieuze rij voor de ingang. Het belooft alvast een drukke dag te worden. Wanneer we voor de ingang staan, valt ons alvast 1 ding op. De ingang lijkt heel erg op de ingang van de Efteling. Zou het park ook iets hebben met sprookjes? Ik ben alvast benieuwd.

De eerste attractie die we vandaag absoluut als eerste wilden doen was El Toro. Dit is een houten achtbaan van GCI en is volgens velen de beste achtbaan van het park. Tijd om deze eens uit te testen, we sluiten dus achteraan de rij aan. Net wanneer we bijna in het station zien we dat de trein blijft staan op de lifthill. Vol spanning wachten we dan maar tot de technische dienst van het park de achtbaan hersteld krijgt. Gelukkig voor ons kunnen we na een kleine 10 minuten al verder opschuiven en maken we ons op voor ons ritje El Toro. Eenmaal we op het bovenste punt zijn getakeld neemt de trein ons mee in alle richtingen. Het baanverloop is gevarieerd en wordt constant afgewisseld tussen bochten en airtime heuveltjes. Het is alvast een heel leuk begin van de dag.

Wanneer je El Toro verlaat wandel je automatisch het western gebied in. In dit gebied vinden we een heleboel attracties waaronder de boomstammen. De wildwaterbaan loopt mooi tussen de houten steunpalen van El Toro. Het baanverloop is niet zo speciaal. Er zijn 2 drops waarvan de laatste en meteen ook de hoogste erg steil is. Gelukkig word je er niet kletsnat van.

Recht tegenover de wildwaterbaan vinden we Dynamite terug. Dit is de enigste achtbaan die overkop gaat in het park. Dynamite is een Big Dipper van Mack Rides, van dit type zijn er wereldwijd nog maar 2 achtbanen en die staan alle 2 in Europa. Lost Gravity in Walibi Holland was de eerste, dit is de tweede. Na eventjes wachten konden we instappen in de achtbaan. De eerste drop is een Dive Drop en is daarmee meteen de eerste inversie van de rit. Direct daarna duik je een tunnel in en komen we in een rustiger stuk terecht. Wat verderop razen we door een looping heen, direct gevolgd door een Zero G-Roll. Uiteindelijk belanden we in volle vaart in de remmen. Hannelore en ik delen alle twee dezelfde mening, Dynamite is beter dan Lost Gravity. Ik vind Lost Gravity redelijk geforceerd, een gevoel dat ik bij Dynamite niet heb.

Tijd om een hapje te eten, dat deden we in Miniwah Gold Creek City Burger. Zoals de naam al doet vermoeden kun je hier terecht voor een heerlijke hamburger. Na het eten gingen we terug richting entreegebied. Onderweg naar El Toro zijn we namelijk nog een andere achtbaan gepasseerd. Plohseidon is een familie achtbaan, die in een soort Atlantis/zee thema is vormgegeven.

Naast de achtbaan vinden we nog een ouderwetse darkride die ook in het teken van zeedieren staat.

We vervolgen onze weg richting de ingang van het park. Daar vinden we een wildwaterbaan met opblaasbare ronde boten, een soort rapid river dus. De boten worden naar boven getakeld en worden zo in de glijbaan losgelaten. Toen we deze ochtend het park binnen kwamen stond hier een ellenlange rij. Deze is nu volledig verdwenen want na 5 minuten is het al aan ons.

Wat verderop vinden we een kleine spinning coaster in een Chinees thema. Op zich niet zo spectaculair, maar we maken toch een ritje. Alles voor de credit natuurlijk!

De linkerkant van het park hebben we voor een groot deel al gehad waardoor we nu aan de rechterkant beginnen. Zo vinden we in het achterste gedeelte een rondvaart met dino’s.

Via de achterkant van het park komen we zo weer terecht bij het plein voor Dynamite. Daar vinden we nog een indoor achtbaan, Miniwah genaamd. Miniwah is een Powered Coaster van Mack Rides die duidelijk populair is aan de wachtrij te zien. Voor het eerst vandaag moeten we een kwartier wachten. Eenmaal we begonnen zijn aan de rit op deze achtbaan wordt snel duidelijk waarom. Binnen is er namelijk een prachtig westerndorp gemaakt waar de achtbaantrein doorscheurt. Je moet er lang voor wachten maar de trein rijdt wel 3 rondes met telkens een andere snelheid. De eerste ronde rij je langzaam voorbij alle decorstukken zodat je alles heel relaxed kunt bekijken. Vanaf ronde 2 wordt het tempo opgedreven en de derde laatste ronde gaan alle remmen los. Voor mij is dit alvast de beste Powered Coaster die ik al heb gedaan.

De laatste achtbaan die we nog niet hadden gedaan was een Big Apple. Deze vonden we in de buurt van Miniwah. Na 10 minuten wachten konden we uiteindelijk de laatste achtbaan van ons lijstje schrappen.

Uiteindelijk deden we nog een paar ritjes op El Toro en Dynamite. Rond 15u besloten we dat het genoeg was voor vandaag want we hebben nog een lange rit voor de boeg. Van dit pretpark hebben we alle twee genoten. Het park is mooi, proper en prachtig gedecoreerd. Er zijn meer dan voldoende attracties met telkens een leuk thema. Freizeitpark Plohn kan ik alleen maar aanraden aan iedereen die pretparkfan is want het is gewoon een tof park. Wanneer ik in de toekomst nog eens in de buurt ben stop ik hier zeker nog eens, al is het maar om een ritje te maken op Dynamite en El Toro. Tot ziens, Freizeitpark Plohn!