Sfeerverslag: Drouwenerzand – Halloween 2021

Zaterdag 30 oktober trok ik samen met mijn vrouw en dochter naar het Nederlandse dorpje Drouwen voor ons eerste bezoek aan Drouwenerzand. We gingen niet alleen om het park en zijn attracties te ontdekken, maar ook om de Halloweensfeer op te snuiven. Natuurlijk genoten we ook van de all-inclusive-formule door onze buikjes te vullen bij het snackbuffet.

 

Het park is op de Halloweenavonden open van 13u tot 21u, dus kwamen we stipt om 13u aan op de reeds goed gevulde parking van Drouwenerzand. Ondanks de drukte konden we toch vrij vlot het park betreden en konden we onmiddellijk aanschuiven aan het buffet voor ons middagmaal. Naast de gekende snacks kan je er namelijk ook belegde broodjes en fruit krijgen.

Daarna deden we even een rondje door het park dat zeer mooi gedecoreerd is voor dit evenement. Je kan op verschillende plaatsen enkele fotopunten vinden en het volledige park ligt bezaaid met pompoenen. Na enkele attracties voor de dochter was het tijd om het eerste spookhuis te proberen. Dit was een standaard spookhuis die we kennen van de kermis die het ganse jaar door open is, maar waar ik toch enkele leuke schrikeffecten had.

Bij binnenkomst in het park had onze dochter een zakje gekregen met wat speelgoed en snoep in, maar ook enkele bonnetjes om te besteden op “Creepy Carnivale”. Hier kunnen kinderen gratis spelletjes spelen, waarna ze dan een leuk geschenkje krijgen, en natuurlijk ook heerlijke oliebollen eten. Onze dochter heeft zich hier zeker kunnen vermaken ook al was ze nog net te klein voor de spelletjes.

Daarnaast is er voor de kinderen ook het “Heksenhuisje” waarbij je een bezoekje brengt aan enkele lieve heksen. Aangezien onze dochter wat bang was deden de acteurs zeker hun best om haar zo goed mogelijk gerust te stellen. Op het einde van het huis kreeg ze dan ook nog een snoepje omdat ze zo dapper was.

Het begon ondertussen al wat donkerder te worden dus werd het tijd om nog een spookhuis te bezoeken, namelijk “Freek’s Motel”. Een kleine tip voor het bezoeken van de spookhuizen is om deze vroeger op de dag te doen. Aangezien de twee spookhuizen dezelfde ingang hebben kan er al snel een wachtrij ontstaan. Om in te checken in het motel moesten we dus even geduld hebben, maar ons geduld werd zeker beloond. De decors waren misschien niet van een zeer hoog niveau zoals andere parken, maar de beleving was zeer goed. Het verhaal was duidelijk, de acteurs zaten goed in hun rol en de scares waren zeer sterk.

Hierna was het tijd voor de griezelparade. Alle monsters werden aan de hand van een kleine show losgelaten in het park en de sfeer werd ineens een pak grimmiger. Hoog tijd dus om ons innerlijke mens te versterken aan het snackbuffet om zo gesterkt aan te schuiven bij het laatste spookhuis van de avond: “Freek’s Nightmare”. Deze was iets korter dan “Freek’s Motel”, maar daarom zeker niet slechter. Ook hier waren de scènes zeer sterk en de scares heel persoonlijk.

Aangezien de dochter ondertussen een dutje deed, was het tijd om enkele attracties in het donker te doen waaronder de “Break Dance” en de “Para Jump”. Na nog een laatste rondje door de scare zone “Deranged Campsite” zat de dag er al bijna op. We hadden enkel nog een vuurwerkshow tegoed en ook dit was opnieuw een positieve verrassing. Het enige minpunt was dat er geen muziek was tijdens het vuurwerk, maar voor de rest kunnen menig andere parken hier nog een voorbeeld aan nemen.

Zo zat onze dag in dit kleine parkje er al op, maar we zijn met een zeer goed gevoel vertrokken. Het park is zeker voor kinderen een echte aanrader en het Halloweenevenement is echt gericht op het hele gezin.