Mountain Innovations bouwt tweede Alpine Coaster in Oostenrijk

Het Duitse bedrijf Mountain Innovations gaat een nieuwe Alpine Coaster bouwen. Deze krijgt de naam Rollbob-Bahn en komt te liggen in St. Martin am Tennengebirge in de Oostenrijkse deelstaat Salzburg. De opening is voorzien voor 2022.

 

St. Martin am Tennengebirge gelegen in de Oostenrijkse deelstaat Salzburg, gaat in 2022 een Alpine Coaster openen. Deze krijgt de naam Rollbob-Bahn en zal gebouwd worden door het jonge Duitse bedrijf Mountain Innovations. De Alpine Coaster wordt 886 meter lang en krijgt een hoogteverschil van 85 meter. Tijdens de rit kan er snelheid bereikt worden van 40 km/u terwijl er 250 personen per uur een ritje kunnen maken.

De start van de rodelbaan komt te liggen op circa 954 meter boven de zeespiegel in de directe nabijheid van het dalstation van de Knablleitenlifts. Iets ten noorden van het liftstation zal de ingang van de attractie komen te liggen. De attractie zal zowel geopend zijn in de zomer alsook de winter. Nadat de bezoekers zijn ingestapt zullen ze via de liftheuvel naar boven gebracht worden tot een hoogte van 1092 meter boven de zeespiegel. De steilste stukken van de afdaling zijn 25 graden steil.

In de karretjes kunnen telkens 2 personen plaatsnemen waardoor er kinderen vanaf 4 jaar een ritje kunnen maken. De bakjes kunnen ook uitgerust worden met een speciale dakconstructie waardoor er ook een ritje gemaakt kan worden tijdens de regen of de sneeuw. De bouwwerken zullen in het najaar van 2021 van start gaan zodat de rodelbaan in de zomer van 2022 in gebruik kan worden genomen.

 

Het wordt de tweede Alpine Coaster voor Mountain Innovations dat werd opgericht in 2019 en haar hoofdkwartier in Deggendorf in de Duitse deelstaat Beieren heeft. De andere Alpine Coaster die ze bouwde is de Kaiserburg Bob bij Bad Kleinkirchheimer Bergbahnen in de Oostenrijkse deelstaat Carinthia. Deze rodelbaan is 1400 meter lang, waarvan 600 meter omhoog en 800 meter omlaag. Hier kunnen maximale snelheden van 40 km/u bereikt worden terwijl er 350 personen per uur een ritje kunnen maken.

 

Bron: rcdb