Gateway Resort in Wales bouwt eerste achtbaan

Het Gateway Resort in Wales gaat volgend jaar een eerste achtbaan openen. Het gaat over een wilde muis achtbaan met draaiende karretjes, gebouwd door een Italiaanse fabrikant. Het zal toegevoegd worden aan de Mini Funfair met mechanische attracties die er momenteel al terug te vinden is.

 

Gateway Resort is gelegen in Bynea. Het resort is voornamelijk bestemd voor houders van caravans en mobilhomes. Het resort biedt heel wat vermaak aan. Zo is er naast het zwembad een arcadehal met games, maar ook een indoor softplaycenter. Buiten is er een minigolfterrein, visvijver, speeltuin en een Mini Funfair waar heel wat mechanische attracties terug te vinden zijn.

In deze Mini Funfair wordt er in 2022 een nieuwe attractie toegevoegd. Er zal een wilde muis achtbaan gebouwd worden met draaiende karretjes. Deze werd oorspronkelijk gebouwd door de Italiaanse fabrikant Fabbri en is van het type Power Mouse Midi. Deze achtbaan is ongeveer 10 meter hoog en heeft een grondoppervlakte van 30 op 19 meter.

De achtbaan wordt gehuurd van de Britse exploitanten Matthew en Douglas Taylor. Zij stonden met de achtbaan ook al in Southport Pleasureland (Engeland), Bayside Fun Park (eveneens in Engeland) en in hun eigen pretpark M&Ds Scotland’s Theme Park dat gelegen is in Schotland. De “M&D” in de naam staat trouwens voor Matthew en Douglas, de eigenaren van M&Ds Scotland’s Theme Park.

 

Bronnen: rcdb, coaster-count

Foto: rcdb (Martin Valt)