Fun Spot America Atlanta onthult spectaculaire ArieForce One rollercoaster

Het kleinschalige Amerikaanse pretpark Fun Spot America Atlanta gelegen in de staat Georgia, heeft een spectaculaire achtbaan van formaat voorgesteld. Het gaat om een hybride achtbaan van Rocky Mountain Construction die de naam ArieForce One zal dragen. De achtbaan zal vier inversies bevatten waaronder een nog nooit eerder geziene Raven Truss Dive.

 

Het derde en meest recente pretpark van Fun Spot America is het familiepretpark Fun Spot America Atlanta. Tot nog toe had het pretpark twee achtbanen met de kleine kinderachtbaan Kiddie Coaster van E&F Miler Industries en de familieachtbaan Scream’n Eagle die eveneens door E&F Miler Industries werd gebouwd. Aan dit aanbod wordt nu een thrill achtbaan toegevoegd om ‘U’ tegen te zeggen.

 

Op de IAAPA expo (International Association of Amusement Parks and Attractions) in Orlando heeft Fun Spot America die interessante nieuwigheid voorgesteld. De achtbaan heeft de naam ArieForce One gekregen en zal gebouwd worden door de Amerikaanse fabrikant Rocky Mountain Construction.

Het wordt nog maar de tweede hybride achtbaan van RMC die van grond af aan wordt opgebouwd na Zadra in Energylandia. ArieForce One zal tijdens de rit van 1036,3 meter lang een snelheid behalen van 103 km/u. In totaal wordt de hybride achtbaan 47,2 meter hoog en zal deze een drop hebben van 44,5 meter. Naast de spectaculaire 83° drop komen er ook nog vier inversies in het parcours. Het gaat om de allereerste Raven Truss Dive ooit gebouwd, een indrukwekkende Zero-G Stall en twee Zero-G Roll’s waarbij je gewichtloosheid ervaart gedurende de inversie.

 

De nieuwe achtbaan komt vlakbij de hoofdingang van het park te staan, waar gasten een spectaculair uitzicht hebben op de baan met de grootste Zero-G Stall in Amerika. John Arie Jr., CEO en eigenaar van Fun Spot America, vertelt: “ArieForce One is een eerbetoon aan mijn vader en zijn passie voor vliegen. We zullen je laten geloven dat je de ruimte in reist met alle luchtmomenten en gewichtloosheid die deze RMC coaster biedt”.

“De toevoeging van ArieForce One is een enorme mijlpaal voor ons bedrijf en de eerste van vele nieuwe attracties die nog moeten komen naar het park in Fayetteville. Het is een unieke achtbaan, op maat ontworpen voor ons park en de lay-out past perfect bij Fun Spot America Atlanta. Geen enkele andere RMC-achtbaan heeft deze combinatie van elementen”, aldus John Arie Jr.

Op de achtbaan komen twee ultramoderne treinen die elk 20 passagiers kunnen vervoeren. De rollercoaster werd ontworpen door Joe Draves en kost 13 miljoen dollar.

 

Bron: Amusement Today, rcdb