Fotoalbum: Zoosafari Fasanolandia – augustus 2021

Themeparkfreak Jonathan uit België en Themeparkfreak Jos uit Nederland trokken er andermaal tezamen op uit. Ditmaal gingen ze van het noorden van Italië tot helemaal in het zuiden van het land. Tijdens hun ultieme jacht naar rollercoasters bezochten ze een heleboel pretparken en kermissen.

 

Zoosafari Fasanolandia is een Italiaans safaripark in het zuiden van het land in de gemeente Fasano in de buurt van Bari. Naast de grote autosafari is hier ook een museum, show en een pretparkgedeelte aan gekoppeld. In het pretpark staan 5 achtbanen waaronder de Euro-Fighter van Gerstlauer de spectaculairste is. Deze bereikt een snelheid van 70 km/u en heeft 3 inversies. De 25 meter hoge achtbaan staat op het hoogste punt van het pretpark waardoor de achtbaan van zeer ver al te zien is. Verder staat hier nog een zeldzame Inverted Coaster van Fabbri met de naam Mirage Rosso, in deze achtbaan zit je met 3 personen naast elkaar! Er is ook een Zyklon met de naam Montagne Russe, een spinning wilde muis met de naam Spinning Madness en een Big Apple met de naam Bruco Miniottovolante. Bij het pretpark kan je per attractie betalen, maar als je ooit tot hier komt mag je de safari echt niet overslaan.