Fotoalbum: MagicLand – augustus 2021

Themeparkfreak Jonathan uit België en Themeparkfreak Jos uit Nederland trokken er andermaal tezamen op uit. Ditmaal gingen ze van het noorden van Italië tot helemaal in het zuiden van het land. Tijdens hun ultieme jacht naar rollercoasters bezochten ze een heleboel pretparken en kermissen.

 

MagicLand is een jong Italiaans pretpark dat in 2011 de deuren opende als Rainbow MagicLand. De naam veranderde in 2020 naar MagicLand toen de samenwerking met Rainbow stopte. MagicLand heeft vele grote indrukwekkende decors bij haar attracties staan. Het pretpark opende destijds met 5 achtbanen waarbij de gelanceerde looping coaster Shock de spectaculairste is. Mauer Rides bouwde naast deze achtbaan ook de spinning coaster Cagliostro die bijna volledig indoor gelegen is. Ook Vekoma mocht twee achtbanen bouwen met de mijn trein achtbaan Olandese Volante en de junior coaster Dune. De vijfde achtbaan is de Big Apple rollercoaster Esplorabruco. Andere attracties zijn er onder andere een vrijevaltoren, splash battle, spil water, rapid river, boomstammetjes, VR-attractie, carrousel en de zeer goede shooter Huntik 5D.