Eerste trackdelen van achtste rollercoaster aangekomen in Coney Island

De eerste trackdelen voor de nieuwe achtbaan van Luna Park op het Amerikaanse schiereiland Coney Island in New York zijn aangekomen in het park. Het gaat om de 4de nieuwe achtbaan op Coney Island in twee jaar tijd. Zowel het bekende Luna Park als het iets minder bekende Deno’s Wonder Wheel Amusement Park voegde twee achtbanen toe aan het aanbod.

 

De stad Brooklyn in de Amerikaanse staat New-York heeft vier  pretparken. Twee daarvan zijn gelegen op het schiereiland Coney Island vlak aan het strand Coney Island Beach. Het gaat om het zeer bekende Luna Park die voorkomt in de laatste scène van de film “Spider-Man: Homecoming” en die ook de legendarische houten achtbaan Cyclone in haar bezit heeft die opende in 1927. Deno’s Wonder Wheel Amusement Park is eveneens op Coney Island gelegen en wordt langs drie zijden van het park omsingeld door Luna Park.

Beide pretparken kondigden in 2021 aan elk twee nieuwe achtbanen te zullen openen waardoor het totaal van zeven naar elf ging veranderen. Ondertussen opende Deno’s Wonder Wheel Amusement Park haar twee nieuwe achtbanen al, het gaat over Skyflyer dat een Micro Coaster is van SBF Visa Group en Phoenix die een Suspended Family Coaster van Vekoma is. Luna Park opende haar kleinste nieuwe achtbaan Mini Mouse, maar de opening van de tweede nieuwe achtbaan liep vertraging op.

Ondertussen zijn de eerste onderdelen voor deze tweede nieuwe achtbaan aangekomen in het park. Het gaat om een Junior Coaster van Zamperla met een custom lay-out. De rollercoaster wordt 400 meter lang, 15,2 meter hoog en zal een snelheid van 42 km/u behalen.

Foto’s: Coasters and Brews