Achtbaan Buzzsaw volledig verdwenen uit Dreamworld Australia

Het Australische pretpark Dreamworld heeft de laatste weken haar achtbaan Buzzsaw volledig afgebroken. Het park doet dit naar eigen zeggen omwille van de toekomstige plannen van het park. In die plannen zit de opening van de nieuwe achtbaan Steel Taipan. Deze laatste is bijna klaar voor opening.

 

Eind augustus maakte de achtbaan Buzzsaw haar laatste ritjes in het Australische pretpark Dreamworld. Onlangs begonnen de afbraakwerken en ondertussen is de baan volledig verdwenen uit het park.

 

Buzzsaw

Buzzsaw was van het type SkyLoop, gebouwd door Maurer Rides. De baan werd geopend in 2011 en nam de passagiers mee op een verticale lifthill, waarna een eerder simpel parcours volgde. De achtbaan heeft een hoogte van 46,2 meter, een lengte van 150 meter en bereikte een snelheid van 105 km/u. Op het hoogste punt van de baan zit een zogenaamde Sky Loop inversie waarbij de bezoekers 2 maal overkop gaan.

 

Mogelijk krijgt Buzzsaw een nieuw leven

Het park bevestigde ondertussen dat Buzzsaw verkocht werd en dit aan een ander park in Australië. Welk park dit is wil men uiteraard nog niet vertellen, maar volgens de fansites is Aussie World de beste gok.

 

Opening nieuwe achtbaan Steel Taipan

Later dit jaar zal het Australische pretpark Dreamworld haar spectaculairste achtbaan openen. De nieuwe achtbaan wordt gebouwd door Mack Rides en is gebaseerd op de Mega Coaster Blue Fire uit het Duitse Europa-Park. Steel Taipan zal een snelheid van 105 km/u bereiken en 1200 meter lang worden. Doorheen het parcours zal je vier inversies kunnen ontdekken: een looping, een Twisted Horseshoe Roll en een In-Line Twist.

 

De testritten zijn volop bezig

 

Ook achtbaan Tower of Terror II moest het park al verlaten

Eerder werd ook al de achtbaan Tower of Terror II afgebroken. Deze werd gebouwd in 1997 door de Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides. De achtbaan behaalde een snelheid van 160,9 km/u en was 115 meter hoog. Tijdens het parcours van 376,4 meter werden bezoekers op een verticale spike gelanceerd. In 2019 werd deze verwijdert uit het park. Bij opening was dit de hoogste en snelste achtbaan ter wereld.

 

Foto: The Theme Park Social Network