Uitgelicht: Flagermusen – Fårup Sommerland

De achtbaan Flagermusen in het Deense pretpark Fårup Sommerland is een zogenaamde Spinning Wild Mouse. Deze achtbaan werd geopend in 2001 en ligt een beetje verscholen tussen het groen. De naam betekent ‘vleermuis’ in het Nederlands, wat ook het thema van de karretjes is.

 

 

Verscholen in het groen, dat talrijk aanwezig is in het Deense pretpark Fårup Sommerland, kan je de achtbaan Flagermusen vinden. Deze achtbaan werd geopend in 2001 en gebouwd door het Franse bedrijf Reverchon.

Flagermusen heeft een hoogte van 13 meter en een lengte van 420 meter, goed voor een topsnelheid van 46,8 km/u. Tijdens het ritje gaan de bakjes spinnen, vandaar ook het type Spinning Wild Mouse.

Wie een ritje wil maken op deze achtbaan moet tenminste 115 cm groot zijn onder begeleiding en 150 cm groot om alleen plaats te mogen nemen.