Track van nieuwe achtbaan Fønix is compleet in Fårup Sommerland

Het Deense Fårup Sommerland opent komende zomer met Fønix de hoogste en snelste achtbaan van Denemarken. In september werden de eerste baandelen nog geplaatst, maar nu staat de volledige achtbaan al recht.

 

De bouw van de nieuwste sensatie van Denemarken ging vliegensvlug. In april 2021 gingen de eerste grondwerkzaamheden van start. Op een lege plek aan de linkse uithoek van het park ontstonden grote funderingspartijen. In september werden door het Duitse RCS Worldwide de eerste supports en track geplaatst. Een dikke week geleden werd het hoogste punt van de baan op zijn plaats gezet. Nu maakte het park bekend dat het laatste baandeel reeds is geïnstalleerd.

Fønix, ontworpen door het Nederlandse Vekoma, wordt de snelste en hoogste rollercoaster van Denemarken. Fønix is 40 meter hoog en zal een snelheid behalen van 95 km/u. Tijdens de rit gaan bezoekers drie keer over de kop door een Inverted Top Hat, een Heartline Roll en een standaard Corkscrew. Daarnaast heeft de baan maar liefst 15 airtimemomenten. De twee treinen, met elk 16 zitplaatsen, moeten voor een capaciteit van 900 personen per uur zorgen.

Het is nu wachten op de eerste testritten. Verwacht wordt dat Fønix opent tegen Pasen 2022. Volg de bouw van deze achtbaan op de voet via onze bouwupdates.

Bron: Fårup Sommerland
Foto’s: Fårup Sommerland, Vekoma