Tijger Awi gestorven in Pakawi Park

Na een succesvolle introductie van tijgers Waka en Iwa heeft een plotselinge gebeurtenis geleid tot de dood van tijger Awi. Het park moet zo binnen een jaar tijd afscheid nemen van hun twee boegbeelden.

 

In juli van dit jaar meldde Pakawi Park de komst van twee nieuwe tijgers in het park, Waka en Iwa, broer en zus van Awi. De introductie verliep zoals verwacht, de tijgers zaten al geruime tijd samen met toegang tot alle delen van het verblijf. Positieve interactie kwam volgens het park steeds vaker voor.

Deze week sloeg echter het noodlot toe. Een week geleden werden meer spanningen duidelijk tussen de vrouwtjes Iwa en Awi. Er werd beslist om de twee vrouwtjes te scheiden van elkaar. Het park besliste om beide vrouwen een implantaat te geven, zodat de vrouwtjes niet meer in cyclus zouden komen. Awi heeft reeds in het verleden een implantaat gekregen.

In afwachting van de narcose om het implantaat in te brengen bij tijger Iwa, zat tijger Awi samen met het mannetje Waka. Niets deed het park vermoeden dat Awi ook plots negatief zou reageren naar mannetje Waka. De reactie van tijger Waka was kort maar hevig en had een fatale afloop. Awi was door een gerichte beet opslag dood.

In februari moest Pakawi Park afscheid nemen van hun andere tijger Paka. Beide tijgers gaven twee jaar geleden hun naam aan het park dat eerder bekend stond als Olmense Zoo.

 

Bron: Pakawi Park
Foto: Pakawi Park, Leen Gevers