SeaWorld Orlando zal nieuwe gelanceerde achtbaan Ice Breaker eindelijk openen in 2022

De nieuwste achtbaan Ice Breaker zou normaal gezien geopend worden in 2020, maar de groep achter het park besloot alle openingen van nieuwe attracties in haar parkenportfolio uit te stellen omwille van de coronacrisis. Onlangs maakte het park bekend dat de baan eindelijk zal kunnen openen in februari 2022.

 

Na een uitstel van bijna twee jaar zal in februari 2022 de nieuwe achtbaan Ice Breaker openen in SeaWorld Orlando. In de zomer van 2019 gingen de eerste voorbereidende werken van start voor Ice Breaker, in februari 2020 werd dan uiteindelijk het laatste trackdeel geplaatst. Niet veel later begonnen dan ook de testritten en leek het er op dat de opening datzelfde jaar zonder probleem zou plaatsvinden, maar dan kwam corona. Hierdoor werd de opening voor onbepaalde tijd uitgesteld. Maar van uitstel komt zeker geen afstel, in februari 2022 zullen eindelijk de eerste bezoekers kunnen plaatsnemen.

 

Ice Breaker werd gebouwd door de Amerikaanse fabrikant Premier Rides. Aan het begin van de rit word je viermaal gelanceerd, tweemaal achterwaarts en tweemaal voorwaarts. De baan heeft een lengte van 579,1 meter maar doordat je sommige secties meermaals aflegt bedraagt de lengte van de rit 838,2 meter. Het hoogste punt van Ice Breaker is de 28,3 meter hoge Jr. Scorpion Tail die een hellingshoek heeft van 100°. Tijdens de rit is er een 24,4 meter hoge Top Hat en zal er een maximale snelheid van 83,7 km/u bereikt worden.

 

Het volledige project kan je hier ontdekken.

 

Bron en foto: SeaWorld Orlando