Nieuwe Jumanji-darkride voor Gardaland in 2022

Het Italiaanse Gardaland opent in 2022 ’s werelds eerste attractie met een Jumanji-thema. De oude darkride Ramses il Risveglio is volledig gestript en heeft plaats moeten ruimen voor een nieuwe darkride: Jumanji – The Adventure. Om wat voor type darkride het exact gaat, is momenteel nog niet bekend.

 

Gardaland Resort, gelegen aan het beroemde Italiaanse Gardameer, kondigde enkele maanden geleden reeds aan de darkride Ramses il Risveglio voorgoed gesloten was en werd vervangen door een “wereldunieke” attractie. Nu heeft het park, in samenwerking met filmstudio Sony Pictures, het thema voor de attractie bekendgemaakt: Jumanji – The Adventure, naar de gelijknamige filmreeks. De originele Jumanji-film met onder andere Robin Williams verscheen in 1995 in de bioscoop, maar werd in 2017 (succesvol) gereboot met Dwayne Johnson, Karen Gillian, Jack Black en Kevin Hart met een sequel in 2019. Nu gaat Merlin Entertainment, het moederverblijf van onder andere Gardaland en Heide Park, met Sony Pictures in zee om een gloednieuwe darkride te creëren.

 

Hoewel nog geen details omtrent het ritsysteem onthuld zijn, is op de concept-art een jeep te zien die op een of andere rails rijdt. Dit doet erop lijken dat het om een tracked darkride systeem zal gaan en dat de geruchten rond een gelanceerde achtbaan niet waar blijken te zijn, maar dit is echter nog niet door het park bevestigd. Op de website valt het volgende te lezen: “Ben je klaar voor een spannend avontuur? Betreed de wereld van Jumanji en maak een reis vol gevaar, waar alleen jij de vloek kan verslaan”. “Daag de jungle van Jumanji uit aan boord van je jeep en baan jezelf een weg doorheen de dichte jungle, gevaarlijke dieren, verschillende obstakels en een machtige stenen reus. Breng in een race tegen de klok de heilige en kostbare edelstenen terug naar de legendarische tempel en red zo Jumanji!”, klinkt het. Of het net als Ramses il Risveglio zal gaan om een shooter-darkride, is momenteel nog niet bekendgemaakt.

 

Chessington World of Adventure

Dat Merlin Entertainments misschien met Sony Pictures in zee zou gaan voor de pretparkrechten van de filmreeks Jumanji, werd ook reeds in enkele geruchten uit het Verenigd Koninkrijk genoemd. Daar is het Engelse pret- en dierenpark Chessington World of Adventures bezig met de toevoeging van een nieuw themagebied, inclusief een vermoedelijke Wing Coaster en enkele flatrides. Ook daar werd er verschillende keren Jumanji genoemd als mogelijk thema voor de uitbreiding en dat zou passen bij de jungle-achtige concepttekeningen die bij de bouwaanvraag van Chessington World of Adventures zaten. Maar dat is momenteel nog niet bevestigd door Merlin Entertainments.

 

Bron en foto’s: Gardaland