Nieuw pretpark Varna Fun Port pakt uit met twee rollercoasters

Het nieuwe Bulgaarse pretpark Varna Fun Port gelegen in de havenstad Varna heeft deze zomer haar attractieaanbod flink uitgebreid. Onder de nieuwkomers zijn ook twee achtbanen en daarvan is eentje een oude bekende.

 

Varna Fun Port is gelegen in de Bulgaarse stad Varna. Het is de derde grootste stad van het land en bevat de belangrijkste haven van het land. Het pretpark opende voor het eerst haar deuren vorige zomer, toen was het nog redelijk kleinschalig. Dit jaar pakte het park uit met heel wat nieuwe en grote attracties waaronder ook twee achtbanen.

De kleinste achtbaan is de Family Coaster, dit is een kinderachtbaan met de Big Apple lay-out. De grootste achtbaan is de familiecoaster Sea Storm die gebouwd werd door de Italiaanse fabrikant I.E. Park. Voor de kenners gaat het hier om het model JR 30. Dit wil zeggen dat de achtbaan 9,1 meter hoog is en 232,9 meter lang.

De Sea Storm achtbaan is geen onbekende in de pretparkwereld, want de achtbaan komt uit het Engelse pretpark Gulliver’s Matlock Bath. Daar draaide deze haar rondjes van 2004 tot en met 2018 als Switchback. Voor de achtbaan naar Varna Fun Port kwam, werd deze eerst door I.E. Park helemaal nagekeken en gereviseerd. Onder andere de blauwe track werd vervangen naar een rode track en de achtbaan kreeg uiteraard ook een nieuwe naam.

Citytrip:

Wie een citytripje overweegt naar Varna kan niet alleen van de zon genieten, maar kan ook heel wat culturele belangrijkheden ontdekken. Zo werden onder andere de oudste gouden sieraden ter wereld gevonden in Varna.

Wie culturele uitstapjes en zonnebaden wil combineren met achtbanen, kan naast deze twee credits ook nog de Dragon Coaster uit het nabijgelegen Playground Varna scoren. Een combinatie met de badplaats Sunny Beach is eveneens een optie, dan dient er wel best een wagen te worden gehuurd.

In Sunny Beach zijn er nog verschillende credits te vinden in Sunny Beach Park, Fun Park Sunny Beach en er kan zelf een looping coaster gescoord worden in Luna Park Sunny Beach.

 

 

Bronnen: Coaster-Count, rcdb

Foto’s: Varna Fun Port, Lukas Becker, Alex Rüegg