Land of Legends Theme Park is bezig met de bouw van een PowerSplash

Land of Legends Theme Park, een van de belangrijkste themaparken van Turkije, gelegen in de badstad Antalya, is bezig met de bouw van een nieuwe attractie. Het gaat om een PowerSplash van Mack Rides zoals we deze ook kennen van Pulsar in Walibi Belgium.

 

Land of Legends Theme Park is een pretpark en waterpark dat de deuren opende in 2016. Het was voornamelijk in 2018 dat het park hoge ogen scoorde bij de internationale pretparkfans, want toen openden maar liefst vier nieuwe achtbanen. Naast Race Coaster, een kleine kinderachtbaan van SBF Visa Group en Family Coaster die gebouwd werd door Gerstlauer, opende er ook twee grote achtbanen.

Dit is de Typhoon Coaster, een Custom Water Coaster die gebouwd werd door Intamin Amusement Rides. De achtbaan bereikt een snelheid van 86 km/u en is 43 meter hoog. De andere grote achtbaan is de Hyper Coaster die gebouwd werd door Mack Rides en van het model Flash is. De achtbaan is 61 meter hoog en bereikt een snelheid van 115 km/u. Tijdens de rit van 1273 meter gaan de inzittenden 2 maal overkop.

 

PowerSplash:

Land of Legends Theme Park heeft besloten om nu een nieuwe aankoop te doen bij Mack Rides. Deze keer hebben ze een PowerSplash besteld. Dit is een gelanceerde achtbaan met splash elementen zoals we deze kennen van het prototype Pulsar in Walibi Belgium. De achtbaan zal twee verticale spikes krijgen van 90° die 45 meter hoog zullen zijn. De trein wordt drie maal gelanceerd en legt op die manier het parcours van 217 meter meerdere malen af.

 

Bron: rcdb

Foto: Walibi Belgium