Halloween in Bellewaerde Park

In het West-Vlaamse Bellewaerde wordt er opnieuw Halloween gevierd. Zo is er de Trick or Treat-tocht voor kinderen en zijn er verschillende spookhuizen opgesteld in het park. Zo is er zelfs een spookhuis voor kinderen en natuurlijk heeft Bellewaerde ook enkele speciale Halloweenshows.

 

Halloween voor kinderen

Bellewaerde Park organiseert van 16 oktober tot 7 november een Halloweenevenement voor zowel kinderen als volwassenen. Voor de kinderen voorziet het park een tocht doorheen het park. Aan de hand van een avonturenkaart zullen de kinderen op zoek moeten gaan naar enkele mysterieuze gasten waar ze een stempel van zullen krijgen op hun kaart. Wanneer je alle stempels verzameld, krijgen de kinderen aan de uitgang een cadeautje. Uiteraard kunnen de kinderen ook op de foto met de mysterieuze gasten, de kaart zelf kan je gratis verkrijgen aan de ingang van het park. Daarnaast heeft Bellewaerde ook nog een kindvriendelijk spookhuis genaamd Trollcave 3D en is er de magische Bubble Show.

 

Halloween voor volwassenen

Voor volwassenen heeft het park 4 serieuze spookhuizen voorzien in het park. Er is zoals eerder vermeld ook een kindvriendelijk spookhuis maar daarnaast heb je ook nog een spookhuis gericht op families. Freaky Forest, het familie spookhuis is een bos met enkele gemene heksen die je in een handomdraai kunnen betoveren. Wie op zoek is naar meer horror en schrikachtige effecten kan terecht in Fantasylum, Voodoo Villains, Camping Corpse en Mortal Mine. Fantasylum is een horror hospitaal waar je je kan verwachten aan dwangbuizen, elektroshocks en andere gruwelijke activiteiten. Wie meer liefhebber is van voodoo kan terecht in Voodoo Villains. Het spookhuis waar het spookt van de Voodoo geesten en duistere rituelen. Bellewaerde biedt 2 spookhuizen in een mijnen thema, het eerste heet Camping Corpse en is een niet zo gezellige camping waar het vol ligt met lijken en bloeddorstige mijnwerkers je de stuipen op het lijf jagen. Ook in Mortal Mine, kom je zoals de naam al doet vermoeden terecht in griezelige mijn.

 

Shows tijdens Halloween

Bellewaerde biedt tijdens Halloween ook enkele shows aan. Zoals eerder vermeld is er de Bubble Show waar voornamelijk kinderen zich zullen amuseren. Wie fan is van illusies, kan terecht in de Halloween MaAAAgic Show. Als laatste is er de Halloween Fire Show waar je een spektakel vol met vurige acrobatie kunt verwachten.

 

Nocturnes en Halloween Night

Op 16, 23, 30 en 31 oktober vinden er de Nocturnes plaats, idem voor 1 en 6 november dan is het park geopend tot 21u. Op 29 oktober kunnen de echte horror fans zich opmaken voor Halloween Night. Tijdens Halloween Night zijn er meer dan 75 figuranten die je de stuipen op het lijf jagen, de spookhuizen en scare zones worden extra spannend gemaakt en het park is open tot 23u. Op deze avond zijn er geen kinderen toegelaten. Tijdens Halloween is er ook de optie om te gaan eten bij het Halloween Buffet. Dit gaat enkel door tijdens de nocturnes.

 

Bron & foto’s: Bellewaerde Park