Fotoalbum: Parco Giochi Santa Fe & Summer Park Bellaria – augustus 2021

Themeparkfreak Jonathan uit België en Themeparkfreak Jos uit Nederland trokken er andermaal tezamen op uit. Ditmaal gingen ze van het noorden van Italië tot helemaal in het zuiden van het land. Tijdens hun ultieme jacht naar rollercoasters bezochten ze een heleboel pretparken en kermissen.

 

Parco Giochi Santa Fe

Parco Giochi Santa Fe is een klein pretpark in Bellaria – Igea Marina. Het park is ’s avonds geopend en ligt in een woonwijk waar je met de auto enkel overdag mag doorrijden en in de avond niet. Een kleine wandeling is dus nodig om er te geraken, maar dan kan je meteen ook de gezellige sfeer van de wijk ontdekken. De achtbaan van het park is Minibruco, maar voor de verandering gaat het hier niet om een Big Apple, maar wel om een SBF Visa 8-loop coaster met een identiteitscrisis die heel erg graag een Big Apple wou zijn. Een transgender Big Apple rollercoaster dus! Verder vind je in dit park nog autootjes voor kinderen, trampolines in verschillende vormen, een schommelschip, een vrijevaltorentje en enkele andere attracties voor de allerkleinsten.

Summer Park Bellaria

Summer Park Bellaria is een avondkermis die dit jaar mocht uitpakken met een gloednieuwe grote kermisachtbaan. Het is de Italiaanse fabrikant Technical Park die de rollercoaster TNT Train bouwde speciaal voor de Italiaanse kermissen. Summer Park Bellaria kreeg de primeur te pakken en zo kreeg de zeer kleine achtbaan Caterpillar Coaster, een klein ovaaltje, een zeer grote broer bij. Andere attracties waren hier onder andere een zweefmolen, botsauto’s, trampolines, springkastelen, Afterburner, jumper, simulator, glazendoolhof, booster, een Rainbow, Matterhorn, Polyp en een glijbaan.