Bart De Wever en Ben Weyts geven geboortegeschenk op Werelddierendag

Op Werelddierendag verzamelde de nationale pers in Zoo Antwerpen. De burgemeester van de stad Antwerpen, Bart De Wever, kwam samen met minister van dierenwelzijn Ben Weyts en schepen van dierenwelzijn Els van Doesburg op welpjesbezoek. In juni werden er in de dierentuin namelijk drie leeuwenwelpjes geboren, Winta, Waka en Whisker.In het cadeau dat de politici meebrachten, vonden de verzorgers een bungeekoord voor mama Tasa. Het vlees wordt aan het bungeekoord vastgemaakt en opgehangen aan een hoge paal. Op die manier moeten de dieren wat extra moeite doen om aan hun eten te raken. Het zorgt ervoor dat de dieren extra in beweging komen, het houdt hen bezig en het is leuk voor de bezoeker.

Minister Ben Weyts hing het bungeekoord -met enige moeite- persoonlijk op. Samen met de burgemeester en schepen verstopten ze ook nog wat extra stukjes vlees voor de welpjes. Eenmaal iedereen het leeuwenverblijf verlaten had, kon het eetfestijn beginnen. De welpjes vonden al snel hun stukjes vlees tussen het stro.

Nadat mama Tasa al wat interesse getoond had en haar kleintjes het haar al hadden voorgedaan hoe het moest, maakte mama Tasa uiteindelijk een spectaculaire sprong om een eerste stuk te pakken te krijgen.