75 griezels nemen Drouwenerzand Attractiepark over tijdens Halloween

Nog even en dan is het weer zover; dan lopen er elke zaterdag in oktober en woensdag de 20e weer griezels door Drouwenerzand Attractiepark. Het attractiepark is deze dagen geopend van 13.00 – 21.00 uur.

 

Nadat er vorig jaar vanwege corona geen Halloweendagen georganiseerd konden worden, startte het Halloweenteam van Drouwenerzand dit vroege voorjaar vol enthousiasme voor de komende Halloweendagen. Met een flinke investering van zo’n € 150.000,00 maakt directeur Bert van der Linde duidelijk dat de Halloweendagen uiterst serieus genomen worden.

Afgelopen zaterdag 25 september was er een Try Out met 150 genodigden, men kon zich aanmelden via social media en via de nieuwsbrief. Zij mochten overdag gebruik maken van de faciliteiten van het Attractiepark om aansluitend de Halloweenhuizen en Scare Zone griezels te testen. Aan het eind van de avond werd een enquête ingevuld met ‘tips en tops’ waar het Halloweenteam de afgelopen week haar voordeel mee heeft gedaan.

 

Er zijn 75 griezels aangenomen die een speciale ‘scare actor workshop’ hebben gevolgd zodat ze weten wanneer ze ‘toe moeten slaan’. Of juist niet. Dit jaar is er een duidelijk verschil tussen overdag en ’s avonds, de griezels en activiteiten zijn tot 17.00 uur gericht op kinderen in de basisschoolleeftijd en vanaf 18.00 uur begint het enge tijdperk met een vuurshow en griezelparade. Uiteraard is er een escape voor degene die deze gruwelijkheden niet aan kan.

Het attractiepark is deze periode volledig in Halloweensfeer; overal liggen strobalen, maisstengels, pompoenen, vogelverschrikkers en andere Halloweendecoraties. Drouwenerzand werkt al jaren samen met Hospers Pompoenen uit Erica, zij hebben dit voorjaar weer honderden pompoenzaadjes gepoot om Drouwenerzand te voorzien van duizenden pompoenen.

Een Halloweendag is ècht heel anders dan een gewone dag, alhoewel de attracties gewoon ‘draaien’ en de all-in formule ongewijzigd is, worden deze dagen afgesloten met een spectaculaire vuurwerkshow.