SnowWorld breidt uit naar Frankrijk

SnowWorld kondigde onlangs aan dat zij de exploitatie verwerft van de bestaande indoor skihal  “Snowhall Amnéville” (Noord Frankrijk, vlak bij Metz). De exploitatie wordt voor een periode van 8 jaar verworven middels een concessie overeenkomst met Destination Amnéville. De details van de overeenkomst zullen gedurende de komende periode gefinaliseerd worden.

 

SnowWorld betreedt daarmee nieuw territorium en breidt uit naar 7 indoor wintersportlocaties verdeeld over Nederland, Duitsland en Frankrijk. Met de vestiging in Amnéville beschikt SnowWorld over de langste indoorskipiste van Europa van maar liefst 620 meter. De locatie zal vanaf begin november verder gaan onder de naam SnowWorld Amnéville.

 

Naast de rebranding zal SnowWorld de vestiging verder uitbouwen tot een compleet indoor wintersportresort, te beginnen met het toevoegen van horeca en retail. SnowWorld Amnéville zal de strategie volgen van SnowWorld en synergieën gerealiseerd worden binnen de groep.

“Met de komst van SnowWorld naar Frankrijk verstevigen wij onze positie als marktleider in Europa op het gebied van indoor wintersport. We kijken er naar uit om de locatie verder te ontwikkelen voor alle doelgroepen. Van enthousiaste wintersporters tot lesprogramma’s voor scholen en natuurlijk professionele skiteams. De start in Frankrijk past in onze ambitie om wintersport bereikbaar te maken voor zo veel mogelijk mensen.”, aldus Wim Hubrechtsen, CEO van SnowWorld.

SnowWorld Amnéville ligt tussen Metz en Luxemburg in een regio waar binnen een uur rijden ruim 8 miljoen mensen wonen. Naast Franse bezoekers mikt SnowWorld daarmee ook op gasten uit Duitsland, België en Luxemburg. De skipiste in Amnéville bestaat al sinds 2005 en is eigendom van een consortium van regionale overheden. SnowWorld Amnéville is gelegen in een uitgebreide recreatiezone met een nationale aantrekkingskracht.

 

Verder is op 01 september dhr Timothy Melis gestart als nieuwe CFO van de groep. Mevr. Griet Vandenheede die sinds 01 augustus 2020 CFO ad interim was zal gedurende de komende periode haar taken overdragen.