Sfeerverslag: Bobbejaanland – 16 augustus 2021

Op een regenachtige dag trokken mijn vrouw en ik naar Bobbejaanland. Beide hebben we een abonnement van Bobbejaanland waardoor we dus geen entree meer hoefden te betalen. Hierdoor kon mijn moeder vandaag ook mee aan het voordelige tarief van 10 euro. Het beloofde een plezante dag te worden vol met toffe attracties.

 

Zoals altijd waren we iets voor het openingsuur aanwezig. Als we naar boven keken zag alles grijs en grauw. Ook de weersvoorspellingen beloofden niet veel goed. We waren dan ook nog maar net binnen of de hemel zette voor een eerste keer zijn sluizen open. Gelukkig beginnen we altijd aan de linkerkant van het park waardoor we in een tunnel stonden te wachten tot het 10 uur was.

Wanneer je aan de linkerkant van het park je dag begint, zal je merken dat de wachtrijen in de ochtend redelijk kort zijn. Iedereen loopt altijd direct naar Typhoon en Fury waardoor de attracties aan de linkerzijde nauwelijks een wachtrij hebben in de ochtend. Onze eerste attractie werden alvast de boomstammen. Niet meteen het beste idee in het weer van vandaag. Gelukkig is deze logflume niet de allernatste in zijn soort.

Even verderop vinden we dan eerste achtbaan, de Bob Express. Deze Powered Coaster van Mack Rides is nog steeds mijn favoriete Powered Coaster. Dit komt vooral door het laatste deel waar je een paar kleine airtime momentjes hebt. Net zoals de vorige attractie hoefden we hier niet lang te wachten. Tot er plots een intense regenbui kwam opzetten waardoor de operators zich genoodzaakt zagen om de achtbaan even stil te zetten. Voor ons geen probleem want de wachtrij was overdekt. Gelukkig maar!

Na de intense bui konden we eindelijk genieten van de Bob Express, zij het wel nog met wat lichte regen. Gelukkig was de volgende attractie een darkride en ligt deze recht tegenover de Bob Express. Ik heb het dan natuurlijk over The El Paso Special, een ouderwetse darkride volledig in een Mexicaans Western thema. Overal vind je scènes terug met cowboys, indianen en Mexicanen waarop je met pistolen schieten. Een heel erg leuke attractie die je meeneemt naar de Far West.

Onze volgende doelwit is ook een indoorattractie al moet je deze niet doen om droog te blijven. De attractie is namelijk opnieuw een boomstamattractie maar dan binnen. De Indiana River is er eentje die ik heel graag doe. Je vaart als het ware met een boomstam door het regenwoud. Het baanverloop telt maar liefst 3 drops die je goed nat kunnen maken. Verder is de volledige attractie prachtig afgewerkt met decoratie zoals dieren, planten en tempels.

Net naast de Indiana River heeft Bobbejaanland vorig jaar een kleine investering gedaan. Sinds 2020 kun je er namelijk een strand vinden met een beachhouse. Ideaal voor wanneer het prachtig weer is, al telt dat dus niet voor vandaag.

Ondertussen kwamen we al aan bij de volgende attractie en dat is Oki Doki. Oki Doki is 1 van de beste kinderachtbanen die ik ooit al heb gedaan. De eerste drop is al fantastisch en brengt je met een totaal onverwachte snelheid over het water heen. Nergens tijdens de gehele rit voel je een schokje of heb je het gevoel dat de baan aan snelheid verliest. Ook naar het einde toe knalt de achtbaan nog steeds over de track.

Net wanneer we Oki Doki verlaten begint er steeds meer water te druppelen, er kwam dus opnieuw een bui. Gelukkig heeft Bobbejaanland ook een kleine indoorzone met een heleboel attracties gericht op kinderen. Het heet niet voor niets Kinderland natuurlijk.

De bui was even later alweer verdwenen waardoor we naar de volgende achtbaan konden gaan. Deze staat net aan de andere kant van Kinderland en dan hebben we het natuurlijk over Dreamcatcher. Dit is een Inverted Coaster wat betekent dat de gondels onder het spoor hangen in plaats van dat ze erop staan. Deze achtbaan is door de jaren heen al heel wat veranderd, nu is het station volledig bekleed in rotswerk. Vroeger toen ik nog een kind was stonden er hier tipi tenten en toen mijn moeder nog een puber was waren de treintjes zelfs nog vliegtuigjes.

Tegen de middag kwamen we zoals altijd aan in Cowboy Town. Een volledig cowboydorp waar ik stiekem echt fan van ben. Ik vind dit voorlopig nog steeds het mooiste cowboydorp dat er is. Terwijl Hannelore en mijn moeder in de rij aan het wachten waren om de monorail uit te testen besloot ik enkele foto’s te nemen.

Telkens wanneer ik Bobbejaanland bezoek, eet ik steeds iets in Cowboy Town. Vandaag is dat een pizza Margherita. Na het eten besloten we een ritje te maken op El Rio, er stond hier al redelijk wat volk voor aan te schuiven waardoor ons eten rustig kon verteren. El Rio zelf vind ik dan ieder jaar steeds meer tegenvallen. Er is een grote draaikolk waar je met je boot in vaart maar dan heb je ook meteen alle hindernissen en kansen om nat te worden gehad. Jammer want volgens mij kan er meer gedaan worden met deze rapid.

Naast de ingang van El Rio vind je dan weer Speedy Bob. Speedy Bob is een wilde muis achtbaan die je in heel wat parken kan terugvinden. Wilde muis achtbanen hebben bij mij een reputatie dat ze pijn doen. Dit komt vooral door de korte haarspeldbochten die veel te snel genomen worden. Gelukkig is dit bij deze minder van toepassing en vind ik Speedy Bob stiekem toch wel een goede achtbaan.

Alle attracties in Cowboy Town hadden we achter de rug. Net buiten dit Western gedeelte vind je echter nog 2 attracties. Namelijk een glijbaan met rubberen bootjes en een reuzenrad. De rubberen bootjes deed ik zonder Hannelore en mijn moeder. Wel kreeg ik net voor het vertrekken de vraag ik of een kind wilde begeleiden die er niet alleen op mocht. Uiteraard was dit voor mij geen probleem en gingen we samen naar beneden. Daarna gingen we met z’n drieën op het reuzenrad om te genieten van het uitzicht op Bobbejaanland.

Het volgende gebied waar we dan terecht kwamen was Adventure Valley. Hier vind je attracties zoals King Kong en Revolution. King Kong vind ik een fantastische attractie om naar te kijken en te fotograferen, helaas is de rit zelf langdurig en saai. Gelukkig heeft het gebied nog Revolution. Revolution is voor mij nog steeds het icoon van het park. Fury is geweldig maar heeft nog lang niet de legendarische status die deze indoor achtbaan heeft. Jammer genoeg zijn er niet zoveel lichteffecten als vroeger, toen werd je echt overweldigt door de lampjes. Tegenwoordig is het wat minder maar de rit zelf is nog steeds fantastisch. Verder vind je in dit gebied nog de Banana Battle, een rondvaart waar je elkaar nat kan spuiten met water. Alleen is deze hier wel iets te nat in vergelijking met andere exemplaren in andere parken. Deze lieten we dus met veel plezier links liggen. The Forbidden Caves, een 3D belevingstunnel was dan weer gesloten. De ingang van de attractie is nu de ingang van Revolution.

Adventure Valley heeft nog een achtbaan, namelijk Naga Bay. Een Spinning Coaster die volgens mij een gooi deed naar “de meeste remsecties op 1 achtbaan”. Iedere keer wanneer de vaart erin komt wordt je opnieuw afgeremd. Heel erg jammer want de achtbaan zelf ligt prachtig gelegen aan het water, verscholen tussen de bomen.

Naast Adventure Valley vind je het nieuwste themagebied van Bobbejaanland. Dit is “The Land of Legends”. Een gebied dat volledig in het teken staat van de 4 natuurelementen en diens bewaker. Deze bewaker heeft een mooi standbeeld centraal in het gebied. Voor ieder element is er een attractie voorzien. Zo heeft het water een waterspeelplaats gekregen met de naam Naiads Waters. Enkele grote watermonsters vallen hier de mensen aan door water te sproeien. Een elfenleger probeert ze dan weer te stoppen. Het element aarde heeft dan weer de Sledgehammer als attractie waar je enkele Aardmannen kan helpen een Reus in bedwang te houden. Het derde element lucht vind je terug in Typhoon, een Euro-Fighter van Gerstlauer.

De eerste drie attracties had ik geen zin in, dus gingen we naar het laatste element en dat is vuur. Vuur wordt vertegenwoordigd door Fury, een fantastische Triple Launch Coaster. Je hebt er een geweldige lancering, hangtime en inversies waar je heerlijk soepel doorheen gaat. Wie dit nog niet erg genoeg vindt kan de achtbaan zelfs achterwaarts afleggen, iets wat de beleving alleen maar beter maakt. Hopelijk doet Bobbejaanland wel eens iets aan de zogenaamde draak Fogo want die hebben ze precies ook zelf in elkaar geknutseld.

Doordat het park 60 jaar bestaat, hadden ze om dit te vieren overal borden in het park geplaatst met foto’s van attracties die vroeger in het park stonden. Verder kwamen we ook regelmatig enkel quizvragen tegen in het park. Een leuk initiatief, maar ergens toont het park hier nu wel mee hoeveel attracties er ondertussen al zijn verwijderd.

Fury was de laatste attractie die we deden in het Plezantste Land. De regen kwam weer opnieuw overal opdagen en we hadden alle attracties die we wilden doen al eens kunnen doen. Ondanks alle regen heb ik enorm genoten van ons dagje Bobbejaanland. Het park heeft voor elk wat wils en is zeker dagvullend. Ik kom hier altijd graag terug, zeker voor achtbanen zoals Revolution en Fury. Daarom zeg ik zeker, tot ziens Bobbejaanland! En hopelijk dan met beter weer.